Política

política

Rosa Ma. Perelló serà la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida

CiU accepta la condició de Reagrupament-SI i s'assegura el govern de Tàrrega

CiU i Reagrupament-SI tenen pràcticament tancat l'acord per governar plegats l'Ajuntament de Tàrrega. Les dues formacions estan ara debatent sobre el repartiment de responsabilitats, però les negociacions estan molt avançades i han inclòs la Diputació de Lleida.

Rosa Ma. Perelló, la futura alcaldessa, serà la propera vicepresidenta primera de l'ens provincial. La petició ha partit de Reagrupament i ha estat acceptada pel secretari d'Organització de CiU, Lluís Corominas. “Reagrupament va posar com a primera condició que Tàrrega tingués una presència important a la Diputació i així ho hem acordat”, ha confirmat Perelló. El cap de la coalició independentista, Jaume Ponsarnau, ha explicat: “És una qüestió fonamentalment de justícia, ja que, sent la segona ciutat de Lleida, en 110 anys mai hem tingut representació al nucli dur de decisió provincial. Era una condició substancial pel pacte”.

Pel que fa al consistori, Ponsarnau ostentarà la primera tinença d'alcaldia. Reagrupament-SI desitja també les regidories d'Urbanisme i Hisenda, especialment la segona, que és la principal preocupació dels targarins, tenint en compte que la campanya de CiU s'ha basat quasi en exclusiva en el deute municipal. “S'hi haurà de treballar de valent, ja que és un colador”, ha dit Ponsarnau. A més, amb la crisi, poques intervencions de calat urbanístic es podran fer aquesta legislatura. CiU, però, s'hi resisteix i només vol cedir-ne una de les dues. “El repartiment de regidories amb pes s'ha de fer amb un cert equilibri, però tenim ganes que el govern funcioni el més unit possible”, ha dit Perelló. Reagrupament-SI debat aquesta nit la proposta de CiU i ambdues formacions es tornaran a trobar demà, amb moltes possibilitats de tancar l'acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.