Política

CiU de Girona cedirà càrrecs als grups de l'oposició

Puigdemont planteja que la resta de formacions assumeixin la representació institucional en patronats o consorcis diversos

El nou equip ja ha fet sessions de traspassos amb el govern actual

El futur alcalde de Girona, Carles Puigdemont, pretén que la resta de grups amb representació al consistori assumeixin la representació institucional en consorcis, patronats i altres organismes en què l'Ajuntament ha d'aportar representants. Puigdemont considera lògic “donar joc perquè l'oposició pugui ser en alguns organismes, perquè ells també són consistori”. En aquesta mateixa línia considera que la intenció de CiU “concorda amb allò de què ens havíem queixat quan érem oposició, i ara volem des del primer dia fer-los coresponsables en àmbits on fins ara l'oposició no hi era”.

CiU pretén que amb aquest gest es visualitzi la voluntat de transparència, una de les proclames que, durant la campanya, Puigdemont va reiterar que havia de presidir el futur govern municipal que liderarà. Admet que el fet de ser deu regidors també explica aquesta decisió, però assegura que ho farien encara que tinguessin majoria absoluta.

Trobades amb els grups

La setmana passada Puigdemont va tancar una segona tanda de trobades amb la resta de caps de llista en què bàsicament els va demanar l'ajuda per no posar bastons a les rodes en aquest inici de mandat i per parlar de com seria la sessió plenària de constitució del nou consistori, que es farà dissabte que ve. En especial, perquè vint dels 25 regidors seran nous i dels cinc que repeteixen la majoria serà tot just el segon ple de constitució que viuran.

LA DATA

11.06.2011
Dissabte
al punt del migdia començarà el ple de constitució del nou ajuntament i el relleu a l'alcaldia.

LA XIFRA

20
regidors
dels 25 que componen el nou ajuntament no formaven part del consistori en aquest mandat.

Riera i Oliva, al nou ajuntament

La setmana passada els regidors de l'actual equip de govern van fer els traspassos amb els futurs regidors de CiU, en què també van participar Albert Riera i Joaquim Oliva, dos regidors actuals de CiU que no anaven a la llista en aquestes eleccions. El fet que siguin els escollits per formar part de la comissió de traspassos al nou govern pot reflectir la voluntat que assumeixin alguna àrea de gestió del consistori com a càrrecs de confiança. Puigdemont ja havia manifestat, quan Riera va renunciar a lluitar dins d'Unió per un lloc a la candidatura, que la seva vàlua no es podia deixar perdre. En el cas d'Oliva, la seva experiència en temes urbanístics el situen a l'àrea d'Urbanisme. També comencen a sortir les primeres travesses del futur cartipàs municipal, que situarien Madrenas a Urbanisme, Planas a Hisenda o Berloso a Serveis Socials; sembla, però, que encara no està decidit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.