Política

Arenys de munt

La CUP fa un darrer intent per sumar amb ERC i CiU

Els republicans diuen que no volen a CiU al govern perquè els electors han demanat un canvi, però també discrepen amb la CUP per l'alcaldia i el programa

Fer l'últim intent per mirar d'arribar a un acord i formar un govern nacionalista: aquest era l'objectiu de la trobada que va convocar ahir a la nit la CUP, amb les úniques forces amb què ha mantingut converses per formar un govern fort, ERC i CiU. Mentre que la CUP insisteix en la conveniència de fer un pacte a tres bandes, l'acord sembla cada vegada menys probable, tots i els intents fets fins a darrera hora. El candidat dels republicans, Joan Rabasseda, va sostenir ara fa uns dies que el poble s'havia pronunciat per un canvi, i havia donat quatre regidors tant a la CUP com a ERC, i per això excloïa del futur govern CiU, que en va obtenir tres. En canvi, el cap de llista de la CUP, Josep Manel Ximenis, va insistir que, com a primera força, “accepten tothom” en un govern nacionalista, i més encara davant un mandat que s'augura complicat per la crisi.

Per la seva banda, CiU es manté a l'expectativa de saber si ERC i la CUP s'acaben posant d'acord. La reunió d'ahir havia de servir per acostar posicions, molt allunyades pel que fa a les dues formacions independentistes. En primer lloc, la petició d'ERC de dos anys a l'alcaldia i la incorporació de dos regidors a sou al consistori difereix de la idea de la CUP, que aposta per la figura d'un gerent, i per cap regidor a sou. El candidat d'ERC va lamentar que en alguns dels eixos del programa tampoc no s'acabin entenent. “No es pot reduir el deute municipal amb propostes com ara crear una empresa pública o fer un geriàtric”, va dir Rabassseda. Altres diferències importants, tal com va assenyalar el responsable de la CUP són la gestió de l'aigua i el compromís amb les urbanitzacions. A ERC, “no en volen ni sentir a parlar”. Si finalment la CUP i ERC no acosten posicions, el més probable és que acabin buscant un pacte amb CiU, amb la qual ja han mantingut un primer contacte, o que la CUP governi en minoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.