Política

política

ICV, UC i el PP auditaran l'Ajuntament deCubelles

ICV es responsabilitza d'Urbanisme;, UC, de l'àrea de Ciutadania, i el PP, d'Hisenda i Dinamització Econòmica

La piscina coberta i la biblioteca, entre les prioritats

Dur a terme una auditoria externa sobre l'estat econòmic de l'Ajuntament de Cubelles i elaborar el pressupost del 2011 (l'actual és una pròrroga del de l'any passat) són dues prioritats del futur govern d'ICV-EUiA, Unitat Cubellenca-Reagrupament i el PP. Els tres grups van presentar les seves propostes d'actuació ahir a la tarda, primer als mitjans de comunicació i després a la ciutadania, en un acte al Cinema Mediterrani.

Els tres partits també aposten per construir una piscina coberta i una biblioteca; exigir l'institut de secundària Les Vinyes; instal·lar un centre de dia, i desencallar la construcció del gimnàs de l'escola Charlie Rivel, unes obres actualment aturades. Així mateix, ICV, UC i el PP prioritzen l'aprovació del nou pla general, una actuació que no es va poder tirar endavant el darrer mandat, a més d'arranjar carrers i voreres i suprimir les barreres arquitectòniques. La futura alcaldessa, Mònica Miquel (ICV-EUiA), va explicar que pròximament els tres grups elaboraran un pla de mandat que recollirà altres actuacions per als propers quatre anys.

En resposta a les afirmacions del PSC, que ha assegurat que el pacte entre ICV, UC i el PP estava acordat abans de les eleccions, Miquel va destacar la bona relació entre els tres partits, però va negar qualsevol compromís preelectoral: “Tots esperàvem els resultats per veure com podrien ser els pactes”. Per la candidata d'ICV-EUiA, “el PSC s'està equivocant moltíssim, està tirant molts globus sonda perquè aquest pacte no tiri endavant”. “Hi ha un mal saber perdre, encara no hem estat felicitats per aquest partit. El poble ha castigat els tres grups que van muntar el pacte del 2007 contra la llista més votada”, va afegir en referència al PSC, CiU i ERC. Per Miquel, “el que han de fer és un acte d'humilitat, fer autocrítica, i una oposició constructiva. Tota la resta és posar-se en contra de la societat”.

LA FRASE

Hi ha un saber perdre del PSC de Cubelles. Han de fer un acte d'humilitat i autocrítica
Mònica Miquel
Candidata d'ICV-EUiA

Un cartipàs vertebrat per tres grans àrees

El cartipàs del futur govern de Cubelles es divideix en tres gras àrees: Urbanisme i Planejament, dirigida per Lídia Pàmies (ICV-EUiA); àrea de la Ciutadania, a càrrec de Josep Maria Hugué (UC-Reagrupament), i Hisenda, Dinamització Econòmica i Règim Intern, gestionada per Lluís Alamán (PP). Cada àrea estarà dividida en les diferents regidories, i en totes tres hi haurà representades els tres partits. D'ICV, Pàmies assumirà la regidoria d'Urbanisme; Pere Lleó, Obres i Serveis i Prevenció de riscos; Narcís Pineda, Esports i Joventut; a més d'exercir l'alcaldia, Mònica Miquel gestionarà Cooperació i Solidaritat i Recursos Humans. Per UC, Rosa Fonoll serà regidora de Festes i Tradicions, i Turisme i Comerç; Josep Maria Hugué, de Medi Ambient i Sanitat; José María Ardila, de Cultura, i Xavier Baraza, d'Ensenyament i Emprenedoria; pel PP, Juani Navarrete gestionarà Habitatge, Participació Ciutadana i Governació; Lluís Alamán, Hisenda i Empresa, i Noemí Boza, Comunicació i Premsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.