Política

Gent del Poble-AM rebutja entrar a cap govern a Roses

L'assemblea va decidir gairebé per unanimitat que GdP es quedi a l'oposició

Pàramo serà alcalde ja que l'acord impedeix que Casamitjana pugui governar

Gent del Poble-AM va decidir ahir gairebé per unanimitat dels assistents a l'assemblea quedar-se a l'oposició aquest mandat. El cap de llista de GdP, Francesc Giner, va explicar el perquè: “Hem cregut que en ser una força nova al consistori, farem més bon paper a l'oposició. Farem una oposició constructiva”.

La decisió, que es va prendre ahir passades les onze de la nit, fa alcalde Carles Pàramo, de CiU, ja que impossibilita que Magda Casamitjana (PSC) pugui formar govern, perquè necessitava tant Gent del Poble com el PP per sumar. Pel que fa a Pàramo, que va guanyar les eleccions del 22 de maig, té ara dues opcions: pactar amb el PP o governar en minoria. Giner va dir que demanaran al cap de llista de CiU que formi un govern en minoria i es va oferir a col·laborar amb pactes puntual.s A l'assemblea, que es va celebrar a la Casa del Mar, van assistir-hi 51 de les 54 de persones que havien estat convocades.

LA XIFRA

51
persones
van assistir ahir a l'assemblea de Gent del Poble, que havia de decidir si entrava al govern o no.

CiU, sola o amb el PP

CiU de Roses tenia diverses opcions per formar govern tot i que una de les últimes que plantejava el seu cap de llista, Carles Pàramo, era un govern a tres que inclogués el PP i Gent del Poble. Finalment, aquesta opció no serà possible i ara Convergència i Unió pot o bé tancar un pacte amb el PP –que avui ha de decidir quina posició pren– o bé governar en minoria. El que està clar és que Magda Casamitjana, del PSC, no podrà formar govern ja que necessitava un pacte que inclogués Gent del Poble, i aquests l'han descartat.

Caldrà veure en el ple d'investidura si Gent del Poble s'absté o es vota a si mateix. Francesc Giner va dir ahir a la nit que no decidiran fins dissabte quina de les dues opcions trien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.