Política

Arenys de munt

ERC trenca les converses amb la CUP i ara tempteja CiU

nou escenari Fins ara ERC havia prioritzat el pacte amb la primera força però critica que no hagin cedit en res i canvia d'opinió per obrir les portes a un possible pacte amb els convergents que els permetria governar

Les dues forces més votades d'Arenys de Munt, la CUP i ERC, s'han reunit fins a quatre vegades després de les eleccions. Les negociacions, però, no han permès cap mena de pacte per assegurar un govern fort, al contrari. Ahir l'alcaldable republicà, Joan Rabasseda, manifestava que dóna per trencades les converses amb la CUP i obre les portes a CiU per mirar d'arribar a algun acord per formar govern. Això planteja un nou escenari, ja que fins ara ERC s'havia pronunciat a favor de tancar un pacte amb la força més votada i descartava la possibilitat de formar govern amb CiU.

La manca d'entesa és, segons ERC, per les posicions “inamovibles” de la CUP en molts aspectes. Rabasseda assegura que no només es mantenen ferms en els quatre anys d'alcaldia, sinó que no hi ha acord tampoc en l'organització interna de l'Ajuntament. L'única cessió, segons diu, és que s'inclouria un únic regidor amb dedicació parcial, però es manté la figura del gerent que vol la CUP i que costaria uns 70.000 euros anuals. També divergeixen sobre aspectes del programa com ara la construcció de la residència geriàtrica o la creació d'una empresa pública. “Nosaltres no ho podem acceptar. Tenim una responsabilitat davant els nostres electors”, hi afegia el candidat d'ERC. “Volem treballar per tenir un poble endreçat i no per anar a fer política nacional”, hi afegia Rabasseda, que insisteix que abans de fer grans projectes s'ha d'acabar l'obra de la riera.

En aquest nou panorama polític ahir a la nit s'havien de trobar per primer cop ERC i CiU. Tot i les diferències de programa que també tenen les dues formacions, ahir Rabasseda es va mostrar confiat que es podrà parlar i espera que no estigui tancat un pacte entre ells que expliqui per què la CUP ha estat tan “inflexible”. Ahir no va ser possible contactar amb el cap de llista de la CUP, Josep Manel Ximenis, per comentar l'estat de les negociacions.

“Recollirem el missatge d'ERC”

El candidat de CiU, Alfons Molons, es va mostrar ahir sorprès pel canvi de decisió d'ERC d'obrir converses amb ells. “Fins ara ens havien dit que no comptaven amb nosaltres i això ara ens deixa en un punt zero i haver de començar de nou”, explicava Molons. Des d'un primer moment les dues forces majoritàries –la CUP i ERC– han mirat d'entendre's i només la CUP insistia a fer un govern de concentració que inclogués també CiU. És per això que CiU quedava en un segon terme i donava per fet que si s'havia de trobar amb algú era amb la CUP. “Recollirem el missatge d'ERC i ens trobarem de nou amb el partit per parlar-ne”, va dir Molons ahir. Està previst que la federació nacionalista es reuneixi avui mateix. Molons no ha amagat que el seu programa té més afinitats amb la CUP que no pas amb ERC, que ha estat molt crítica fins ara amb la nova gestió de l'aigua i amb la construcció d'una residència geriàtrica. Fins ara les reunions que han fet amb la CUP han servit per avançar en aspectes del programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA
guerra a gaza

Israel mata nou membres d’una família i s’agreuja la situació amb Hezbol·là

barcelona

La Fundació Ibn Battuta denuncia Sílvia Orriols a la Fiscalia d’odi

RIPOLL
estat espanyol

En llibertat dos exconsellers andalusos amb la pena pels ERO anul·lada pel TC

barcelona

La coordinadora no vol canviar el recorregut de la protesta contra la visita reial

LLORET DE MAR
política

Demanen excloure de l’amnistia el policia que va ferir l’home que va patir un atac de cor el 1-O

barcelona