Política

RIPOLLET

El PSC i CiU renoven l'acord de govern iniciat el 2003

Els dos partits asseguren que aquest model “garanteix l'estabilitat del govern els pròxims quatre anys”

El PSC i CiU tornaran a governar a l'Ajuntament de Ripollet quatre anys més després que els dos partits hagin fet oficial que renoven el pacte de govern iniciat el 2003 –fins al 2007 en companyia d'ICV–. Els resultats de les últimes eleccions municipals han facilitat la repetició de la sociovergència de Ripollet, tot i que el conjunt del govern passarà de 12 a 11 regidors després que el PSC obtingués 7 edils –abans en tenia 9– i que CiU arribés als 4 –en tenia 3 l'últim mandat.

Segons un comunicat, socialistes i nacionalistes ja han signat l'acord de govern 2011-2015 i la primera mostra en públic d'unitat es farà demà, durant el ple de constitució del nou ajuntament, on els edils de CiU votaran, conjuntament amb els del PSC, Juan Parralejo com a alcalde del municipi. Aquest acord, segons el PSC i CiU, “garanteix l'estabilitat del govern municipal els pròxims quatre anys”.

El que encara no s'ha fet públic –i no se sabrà fins després del ple de dissabte– és el contingut del pla d'actuació municipal i la distribució de competències entre els dos socis de govern en el nou cartipàs.

La setmana passada, l'alcalde en funcions, Juan Parralejo (PSC), avançava que la nova etapa estarà marcada per una modernització de l'administració local i per una nova estructura organitzativa del govern per concentrar en una única regidoria diverses competències que ara estan disperses. Tant Parralejo com el cap de llista de CiU, Xavier Peñarando, comparteixen l'opinió que en els mandats del PSC i CiU hi ha hagut una “bona entesa”.

Amb la repetició del pacte entre el PSC i CiU, l'oposició a l'Ajuntament de Ripollet durant aquest mandat estarà formada per Compromís per Ripollet –amb 4 regidors–, el PP –també amb 4 edils– i ICV-EUiA –que retorna al ple amb dos representants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.