Política

El govern del Japó recomana evacuar més de 100 famílies de Fukushima

Les autoritats alerten de l'alt nivell de radioactivitat a la zona

El govern ajudarà les famílies que segueixin el consell de traslladar-se a establir-se en altres llocs

El govern del Japó ha recomanat avui a més d'un centenar de famílies de quatre localitats de la província de Fukushima que es desplacin a un altre lloc davant els elevats nivells de radioactivitat en la seva zona, va informar l'agència local Kyodo.

Les autoritats han fet aquesta recomanació a un total de 113 famílies de la zona de Dati, prop de la danyada central de Fukushima Daiichi, després de detectar que als voltants dels seus habitatges la radiació superava el límit anual de 20 mil·lisieverts.

La recomanació d'avui és la primera efectuada després de la fase inicial d'elaboració d'un mapa de “punts calents” a Fukushima, que identifica els llocs habitats on la radioactivitat és especialment elevada.

A les famílies que segueixin el consell de traslladar-se seran ajudades pel govern a establir-se en altres llocs, principalment les dones embarassades i els nens, considerats els més vulnerables davant la radioactivitat.

Poc després de l'accident nuclear el govern nipó va ordenar l'evacuació de prop de 80.000 persones en un ràdio de 20 quilòmetres entorn de la central, i va recomanar a aquells entre 20 i 30 quilòmetres que deixessin l'àrea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.