Política

Recoder: “No hi ha marge per a un transvasament”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va pronunciar-se ahir sobre la petició d'aigua de l'Ebre que ha fet la Diputació de Castelló. Recoder va evitar referir-se de forma genèrica contra els transvasaments i va manifestar: “No hi ha marge per a un transvasament de l'Ebre a Castelló. Tenim molt clar que cal complir amb la Unió Europea, garantir un cabal suficient i els usos actuals.”

Les paraules del conseller van ser en resposta a una pregunta de la diputada tortosina de CiU Meritxell Roigé i arriben cinc dies després que CiU i el PP rebutgessen en el Parlament una proposta que s'oposava al transvasament a Castelló i reclamava el cabal ambiental per al tram final de l'Ebre. Una votació que va ser durament criticada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), que esperava ahir una declaració institucional del president de la Generalitat contra els transvasaments. “No ha estat la resposta que esperàvem, s'ha produït una rebaixada institucional”, va dir el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. A més, el moviment social sosté que la resposta de Recoder no és una declaració institucional, sinó que és una resposta “de partit”. “El conseller ha mostrat la seua preocupació per la manca de cabal, com si el govern català no pogués fer-hi res”, va lamentar Tomàs. En aquest sentit, la PDE sospita que hi ha certa connivència entre CiU i el PP, favorable a un transvasament de l'Ebre. “No podem estar tranquils, hem de començar a posar llums grocs”, va manifestar Tomàs.

Defensa del Xerta-Sénia

Roigé va aprofitar la seua intervenció per defensar el canal Xerta-Sénia. “Fem una defensa del Xerta-Sénia, que permetrà portar el reg a les comarques del Baix Ebre i el Montsià”, va dir Roigé. Per la seua banda, la PDE denuncia que el Xerta-Sénia arribarà fins a Castelló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.