Política

Compromís per Paiporta denuncia preus abusius a l'Escola d'Adults

La pujada dels preus de cursos i tallers és totalment injustificada i mostra les intencions del PP de retallar en educació i benestar social

Compromís per Paiporta ha presentat al·legacions als preus públics de l'Escola Permanent d'Adults de la localitat aprovats per la Junta de Govern Local de l'Ajuntament.

Amb aquestes al·legacions, el grup denuncia els preus abusius fixats per l'equip de govern del PP i explica que davant la greu situació econòmica actual amb més de 2.900 persones sense treball a Paiporta, el govern del PP haja pujat els preus dels cursos de l'Escola d'Adults, que en alguns casos doblen les quotes del curs passat.

El regidor de Compromís Pep Val, ha manifestat que “Vicente Ibor va inclús més enllà del co-pagament”, ja que segons els càlculs fets des d'educació “l'Ajuntament podria inclús obtenir beneficis d'alguns cursos i tallers.”.

Compromís, també ha al·legat que els cursos s'han iniciat després de la data marcada per la Conselleria d'Educació per als centres de Formació de Persones Adultes, i per tant demanen que “s'allargue el curs en els dies que haja començat endarrerit, per tal que l'alumnat no perda dies de formació”.

Altra de les al·legacions presentades denuncia un defecte de forma, ja que no s'ha fet la corresponent publicació dels preus públics en el Butlletí Oficial de la Província.

Des del grup apel·len sobretot a l'article 44.2 del RDL 2/2004, de 5 de març pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora d'Hisendes Locals “Quan existisquen raons socials, benèfiques, culturals o d'interès públic que així ho aconsellen, l'entitat podrà fixar preus públics per baix del límit previst en l'apartat anterior - cost del servici-”. I per això demanen que “es rebaixen els preus i es retornen els diners a aquells alumnes que hagen fet ja el pagament”.

Es dispara amb pólvora de rei

Pere Rossell

La primera autoritat política d'aquesta localitat d ela comarca de l'Horta Sud, no pot amagar que li agrada disparar amb pólvora de rei i que aprofita el mot "crisi" per poder fer i desfer dins l'Ajuntament com li sembla. Per poder afavorir els seus militants, amics, simpatitzants i saludats segons li convé. Per poder fer "pessebre" i garantir-se les adhesions infinites.

No és la primera vegada que “il cavalieri” de l'Horta deixa a les clares el seu substrat de ”nou ric” i actua amb guant de vellut amb els seus mentre aplica mà de ferro als de l'altre costat. Ara ho ha decidit amb els adults que —per damunt del que puga pensar-se— continuen demandant formació permanent i els hi ha duplicat (en alguns casos) els preus dels cursos del minvat i desarborat Centre de Formació de Persones Adultes de Paiporta.

Abans d'aquestes mesures restrictives en el camp de l'educació i de les que pensa aplicar en el segment del benestar social i de la cultura, poden posar-se en marxa d'altres que no són imprescindibles. No estaria malament revisar el sous dels regidors i regidores que li fan de corifeu, com també de les partides que s'adrecen a falles, festes, folies i faràndules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona