Política

Crespo es refugia en la presumpció d'innocència

L'oposició en bloc a l'Ajuntament de Manises demana la dimissió de l'alcalde imputat per Emarsa

El PP municipal dóna suport al seu dirigent en un ple abarrotat de veïns indignats

Enrique Crespo, l'alcalde del PP de Manises imputat pel presumpte saqueig d'Emarsa, va defugir ahir assumir cap responsabilitat política per la seua gestió al capdavant de l'empresa pública encarregada de la depuradora de Pinedo en contra de la petició de dimissió formulada en bloc per tots els grups de l'oposició municipal.

L'alcalde es va aferrar al càrrec adduint la seua presumpció d'innocència i va rebutjar donar explicacions sobre la seua gestió com a president d'Emarsa en el ple extraordinari celebrat a sol·licitud de PSPV, EU i APM-Compromís. Volien reprovar Crespo i instar a la seua dimissió, però van topar amb la majoria absoluta dels regidors del PP, que van fer costat al seu dirigent i hi van votar en contra.

Els portaveus dels grups de l'oposició tampoc no van aconseguir cap resposta per part de Crespo sobre qüestions molt concretes detallades en el sumari del cas Emarsa vinculades amb l'Ajuntament de Manises, com ara la relació laboral de l'excap de premsa del consistori amb la depuradora de la qual tots els mesos cobrava 1.700 euros, o el càrrec a compte d'Emarsa de sopars d'entitats locals que eixien a 150 euros per comensal.

Crespo es va limitar a contestar que primer havia de declarar davant el jutge que instrueix la causa, cosa que estava “desitjós” de fer. L'oposició va insistir que, deixant de banda el que diga en els tribunals, havia de donar explicacions del que ha succeït en el ple, davant la ciutadania, “perquè la responsabilitat també és política”.

En aquest sentit, Crespo va intentar fer coresponsables de la gestió en Emarsa tot el consell de l'empresa, format per 13 representants del PP, 4 del PSPV i un d'Esquerra Unida. “Tots érem igual de responsables, simplement em va tocar ser-ne president”, va argüir.

El portaveu d'EU, Manuel Gutierrez, li va recordar que ell és l'“únic imputat de tot el consell d'administració” i va remarcar que no era creïble que Crespo no sabés res del que succeïa a Emarsa, clausurada amb un forat de 17 milions d'euros. “N'és responsable, si no per gestió, per omissió”, va dir-li a Crespo. El portaveu d'APM-Compromís, Jesús Borrás, i el del PSPV, Juan Carlos Santiago, és van expressar en termes similars.

“La responsabilitat important, última i màxima era seua”, va remarcar Borràs. Santiago va demanar a l'alcalde que “apague el ventilador i d'eixe d'esguitar merda”.

Al ple van assistir desenes de veïns de Manises, alguns dels quals es van identificat com a membres del 15-M amb samarretes en què es podia llegir “Manises necessita desencrespar-se”. La sessió va ser interrompuda en diverses ocasions amb manifestacions en contra de Crespo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.