Política

Consultes el 2013 amb el suport dels ajuntaments

La societat civil que hi ha al darrere de l'Assemblea Nacional Catalana es vol donar la mà amb l'Associació de Municipis per la Independència, que ahir va tenir en el seu president, Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic, el més ferm defensor de la unitat. El full de ruta aprovat ahir proposa l'organització de consultes oficials en la majoria de municipis catalana cap a la meitat del 2013. Això sí, volen celebrar-les totes el mateix dia per donar un missatge unitari a tot l'Estat i a Europa.

“Ara cal passar a l'acció transversal, fem-ho junts, hem de sumar”, demanava l'únic càrrec polític que es va dirigir als assistents. Amb tot, l'alcalde va enviar un missatge d'alerta. “El poble ha de parlar però quan toqui, quan vulgui la independència”, va remarcar amb l'esperançada posada a guanyar el referèndum. Per això va demanar la unitat de tots els independentistes i que s'evitessin “baralles internes i els errors del passat”.

L'assemblea també comparteix que després del paper de la societat civil ha de venir la decisió dels polítics i que, per tant, una majoria de diputats del Parlament assumeixin la voluntat dels ciutadans i emprenguin les accions polítiques necessàries per aconseguir la independència de Catalunya. Amb tot consideren que la unitat política no arribarà fins que la societat civil ho demostri a les consultes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.