Política

La campanya del Consell per justificar les retallades aplega a Banyeres

El conseller Cabré creu que els ajustos són necessaris, però amb el perill de passar factura electoral en el futur

La campanya “Responem”, encetada pel Consell amb nombrosos actes per tot arreu del País Valencià fins a finals de maig i en els que participen una bona part de la nòmina de consellers i alts càrrecs del PP, va tindre ahir la seua plasmació a Banyeres de Mariola amb la visita del responsable de Justícia i Benestar Social, Jorge Cabré Rico, amb la finalitat d'explicar les retallades que ha aplicat la Generalitat davant la delicada situació de l'economia valenciana.

Front a una concurrència integrada per representants d'associacions, col·lectius i públic en general, el conseller va explicar les mesures que s'han aprovat en sanitat i educació, fent menció explícita al dèficit de finançament que arrastra l'autonomia valenciana des de fa molts anys, aspecte que d'haver existit una determinada paritat en relació a d'altres comunitats com Cantàbria, Andalusia o Catalunya, ara el dèficit es trobaria en un 60 % menor que l'actual degut a què s'han deixat d'ingressar vora d'11.000 milions.

Quant als ajustos en educació, Cabré va comentar que la Generalitat és un dels governs autonòmics que més invertix en aquesta àrea, més del 30% del pressupost, i en referència a la baixada del sou dels ensenyants va insistir en què aquesta té un caràcter temporal que pot revertir a partir de 2014 quan la situació econòmica puga millorar. Per altra banda, va voler desdramatitzar l'augment d'alumnes per aula ja que no suposa, segons ell, una relació directa amb l'increment del fracàs escolar. De la mateixa forma, l'augment en les taxes universitàries sols serà efectiva per als mals alumnes, els que suspenguen, no veient-se en eixa situació els que tenen un bon rendiment acadèmic.

En referència a la sanitat, el conseller va voler llançar «un missatge de tranquil·litat» degut a què determinades informacions al voltant de la possible privatització de la sanitat són «errònies o tergiversades». Els professionals continuaran pertanyent a la Conselleria de Sanitat i les companyies arrendatàries de determinats serveis hauran d'abonar a la Generalitat els cànons corresponents.

En el torn obert de paraula, algunes intervencions del públic van estar orientades cap a la necessitat del Consell de predicar amb l'exemple amb la corresponent reducció de retribucions d'alts càrrecs i de les despeses generals, aspecte que el conseller va puntualitzar dient que ell ja cobra menys en comparació al seu anterior càrrec en l'administració. Finalment, va indicar que des del Consell són conscients que les mesures d'ajust poden passar factura al PP en futures conteses electorals, però que així i tot són necessàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.