Política

El PP de Torrent barra la democràcia participativa al Consell Agrari Municipal

El partit majoritari no ha volgut donar representació legal a les associacions i sindicats del camp ni s'hi veu en l'obligació de donar comptes trimestralment

A la sessió de la comissió informativa de la corporació municipal de Torrent, la coalició Compromís per Torrent ha votat en contra del projecte d'Estatuts del Consell Agrari presentat pel govern del PP, en veure com les 6 esmenes presentades per aquesta formació política, no han sigut debatudes ni votades en la Comissió tal i com marca la Legislació vigent. D'aquesta manera, el text que el PP ha aprovat no arreplega les obligacions marcades per la llei 5/1995 de Consells Agraris Municipals.

L'Estatut aprovat pel PP regula que l'Alcaldessa podrà triar, a dit, 9 dels 12 membres en aquest organisme autònom, mentre que la Llei Valenciana estipula, al seu article 9.b), que el 50% dels seus membres siguen obligatòriament representants triats a proposta de les organitzacions professionals i sindicals del camp. Els Estatuts, que aprovarà el PP el proper dilluns, tampoc arrepleguen l'obligació legal que el Consell Rector es reunisca cada tres mesos, i no cada sis tal i com finalment s'ha aprovat, incomplint-se l'article 6.2 de l'esmentada Llei Valenciana.

Per al portaveu de Compromís, Vicent Beguer, “es tracta d'un nou intent del PP de Torrent de monopolitzar els càrrecs rectors de l'únic organisme regulat per les lleis autonòmiques, obviant la representació legal del món del camp i polititzant el seu òrgan rector, atés que també se'ls obliga als grups de l'oposició que el seu únic representant siga regidor, en contraposició a l'esmena de Compromís que proposava donar llibertat als grups municipals per a triar al seu representant d'entre els agricultors de Torrent”.

Ni Goçalvo ni Folgado volen

Pere Rossell

Hi ha un denominador comú en aquests dos polítics locals. Podríem dir que tots dos es troben en la generació “nini” i això que sobrepassen el marge d'edat dins de la qual s'hi troben emmarcats els joves que són definits per aquest qualificatiu. No obstant això, tots dos s'apunten a la generació “nini” perquè a tots dos “ni” els interessa la participació ciutadana, ”ni” volen que els llauradors de soca-rel participen i diguen la seua en aquest òrgan consultiu que ha de dirigir la política agrària (poca queda ja) d'aquest terme municipal.

L'alcaldessa/secretària/assessora, té prou en posar-se al corrent del que és i el que suposa exercir de primera autoritat sense haver de fer-se senyalar com a dictadora, però executant amb guant d'acer qualsevol directiva del seu partit. El regidor d'agricultura, com aquell que no vol la cosa, procura escórrer el topall en tot allò que haja de fer referència amb la participació ciutadana. A poc a poc, això sí, procurarà desfer-se del que en altre moment fos ric moviment associatiu torrentí a fi de donar-li joc als nous mètodes associatius que grups, entitats i associacions que, sense quota, agrupen el pensament més ultramuntà d ela vila. Així es fan les coses, si senyor i sí senyora: agranant cap a casa i posant les veus que interessa posar perquè cada vegada se senten menys crítiques. A desfer, a desfer, que així acabarem amb el galliner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.