Política

El jutge del cas Palau descarta el registre a fons de les propietats de Millet

La impossibilitat de fer una acció coordinada a les diverses propietats de l'acusat va fer concentrar el registre a l'Ametlla

Intervinguts dos ordinadors

Fèlix Millet viu en una espectacular mansió a l'Ametlla del Vallès, però entre les seves propietats hi ha una residència a Fornells (Menorca), a la Vall d'Aran, i diversos pisos a la comarca del Vallès i la ciutat de Barcelona, algun dels quals cedits a la seva filla Clara. En plantejar-se el registre domiciliari executat dilluns, el jutge que investiga l'espoli del Palau de la Música va valorar la possibilitat d'ordenar l'entrada simultània a diverses d'aquestes propietats, però la dificultat de coordinar-se amb diversos jutjats va fer avortar aquesta primera idea i concentrar-se en l'escorcoll aprofundit de la casa de l'Ametlla.

De resultes d'aquesta diligència, la policia judicial va intervenir a casa de Fèlix Millet 40.000 euros que eren en una caixa forta on el jutge va autoritzar deixar una petita quantitat per tal que Millet pugui respondre a les despeses quotidianes, tal com ja va informar ahir aquest diari.

La part més espectacular de la intervenció policial va ser l'embargament de trenta pintures i altres obres d'art que hi havia a la casa, algunes de les quals Millet tenia al seu pis de Barcelona, al carrer Modolell, i que després de començar la investigació va fer traslladar fins a l'Ametlla. Entre les obres intervingudes o inventariades en el registre hi ha també litografies, gravats i escultures. En l'escorcoll hi van participar tècnics del servei de registre i exposicions del MNAC, que van ajudar a inventariar i manipular les obres d'art.

Totes les que es va considerar que podien ser traslladades sense problemes van ser enviades el mateix dilluns al vespre amb destinació al museu amb seu a Barcelona. La resta, com ara unes peces escultòriques molt grosses i valuoses, es van deixar a l'Ametlla i se'n va nomenar dipositari el mateix Millet.

En el registre, la policia també es va emportar documentació i dos ordinadors portàtils, el contingut dels quals serà analitzat ara. Al Palau, Millet tenia per costum no treballar mai directament sobre ordinadors i dictava tot tipus de documents a les seves secretàries.

Montull, 10.000 euros a casa

Fa uns anys Jordi Montull va ser víctima d'un robatori al seu domicili de Teià. De resultes d'aquell fet s'hi va
fer instal·lar un sofisticat sistema de seguretat per protegir els objectes de valor i diners que guarda a
casa. Això explica que els mossos d'esquadra que dilluns van registrar el seu domicili en presència d'una secretària judicial del jutjat de Mataró hi trobessin 10.000 euros en efectiu, que van ser intervinguts. La policia judicial també va intervenir diversa documentació i obres d'art que, en aquest cas,
no van ser traslladades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.