Política

El Suprem torna a avalar la unitat de la llengua

Dóna la raó a un veí de Cocentaina exclòs d'un proces de selecció per haver utilitzat la denominació “català” en comptes de “valencià”

La secció setena de la sala tercera del Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de cassació interposat per la Generalitat Valenciana contra la decisió que avalava l'equivalència entre les denominacions 'català' i 'valencià' per referir-se a la llengua.

El govern valencià va recórrer la decisió judicial que donava la raó a un veí de Cocentaina que va ser exclòs del procés de selecció per al professorat de l'Escola Oficial d'Idiomes de l'any 2001 en haver indicat 'català' com especialitat. El Suprem recorda en la seua decisió de rebutjar aquest recurs la nombrosa jurisprudència existent en diferents instàncies que avala la unitat lingüística basant-se en els àmbits acadèmics i científics.

Acció Cultural del País Valencià ha valorat aquesta nova sentència recordant que són ja 45 en total les que reconeixen la unitat de la llengua i l'equivalència de la doble denominació i que 44 d'elles són arran de processos i recursos oberts a instàncies de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, l'entitat ha demanat al govern valencià “que accepte la realitat que assenyala la filologia i reconeixen els tribunals, i acabe amb la politització de la llengua i el fals conflicte entorn del nom, per tal de permetre treballar a favor de la seua promoció social”.

“La politització partidista de la llengua dels valencians no és sinó una altra manera de dificultar i marginar el seu ús”, considera ACPV.

L'entitat també recorda el cost econòmic en despeses judicial per la pèrdua de sentències i xifra aquesta quantitat en uns 31.500 euros.

En relació amb aquesta sentència, Acció Cultural remarca que introdueix dos nous aspectes importants com que el Suprem parle de llengua comuna, tant si rep el nom de 'català' com de 'valencià' i que es reitera que són la mateixa cosa perquè així es reconeix acadèmicament i científicament i, amb aquestes sentències també, jurisprudencialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.