Política

Reclamen l'execució de la sentència que anul·la els permisos de les torres de Benidorm

Compromís insisteix que l'“Algarrobico valencià” hauria de desaparèixer per a la recuperació del litoral

EUPV considera que el Suprem ha posat de manifest la “connivència” de PP i PSPV “amb interessos crematístics”

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha exigit hui el compliment “immediat” de la sentència del Tribunal Suprem contra els permisos de construcció de les dos torres d'edificis Gemelos 28 de la Punta Llisera en el Racó de l'Oix a Benidorm. “La justícia ha parlat i l'Algarrobico valencià hauria de desaparéixer per a la recuperació de la nostra costa i el nostre litoral”, ha manifestat Morera. Aquest ha afegit que “les actuacions urbanístiques que cimenten tota la costa danyen el turisme de qualitat”.

Morera també ha recordat que la seua formació ja va interposar, en 2009, un recurs administratiu contra la decisió del Ministeri de Medi Ambient de no continuar amb el procés d'expropiació dels terrenys on s'han construït estos edificis. Segons Morera “recorreguérem contra una decisió injusta del ministeri, en aquell temps governat pel PSOE, que féu marxa arrere respecte a l'expropiació perquè era massa cara”. Precisament, el passat 5 de juliol, el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ara amb el PP, respongué a aquest recurs. “En la resposta es llavaven també les mans, deixant entreveure que l'expropiació seria molt cara”, ha explicat Morera.

El síndic ha recalcat que quan Compromís va presentar el recurs “sí que era factible expropiar”. “Ara la solució és més cara”, ha afegit.

Segons Morera, la responsabilitat ha estat compartida tant pel PP com pel PSOE. “Els socialistes arribaren a prometre durant la campanya electoral de les generals de l'any 2008 que expropiarien aquests terrenys perquè no s'hi construïren els edificis, però després de revalidar el govern desistiren de fer-ho”, ha destacat. “Uns van dir que farien una cosa i no la van fer i el ministeri actual s'ha esperat sense fer res a una decisió judicial”, ha conclòs.

Per la seua banda, el portaveu adjunt del grup parlamentari d'EUPV, Lluís Torró, ha assegurat que la decisió del Suprem “demostra que els interessos econòmics han estat per damunt de l'interés general i la política al servei de l'especulació durant anys”.

Torró ha afegit que en aquest assumpte han quedat “retratats” els dos partits polítics amb responsabilitats de govern a Benidorm i a la Generalitat. “El PSPV i el PP han supeditat les seues decisions a interessos econòmics especulatius molt concrets. Interessos crematístics que han derivat en una bambolla immobiliària que una vegada ha esclatat ha arrossegat la crisi econòmica al punt on ens trobem”.nt on ens trobem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.