Política

L'alcalde de Paterna amaga la desfeta econòmica del poble

La denuncia la fa la coalició Compromís i destapa indicadors que demostren la dolenta gestió econòmica municipal

Compromís per Paterna critica que la ciutadania porta més de quatre anys aguantant anuncis mediàtics i falses promeses com Puerto Ademuz, Ikea o la zona franca, seguint l'estil habitual del Partit Popular. “Només faltaria, per acabar d'arredonir-ho, que ara Lorenzo Agustí anunciara en Paterna una Copa Amèrica o una Fórmula 1”, segons asseguren els components de la coalició econacionalista.

De fet, el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, destaca que “el nou curs polític ha començat ple d'incerteses socio-econòmiques per l'aplicació d'una política econòmica equivocada. En Paterna podem dir que per a 2012 no hi ha dades que milloren l'actual situació econòmica que patixen les empreses paterneres, ja que des de 2011 s'ha vist com moltes han tancat, d'altres entren en concurs d'acreedors, fins i tot Sumpa que és municipal, i el numero d'afiliats a la Seguretat Social baixa mentre puja el d'aturats al municipi”.

En aquest sentit el regidor explica que “en els mesos que portem de 2012 s'ha produït una caiguda brutal en les persones donades d'alta en la Seguretat Social: a data 31 de juliol era de 34.524, és a dir, 1.802 treballadors menys respecte a desembre de 2011”.

Mentres tot això passa, el Partit Popular de Paterna continua encabotat en la seua política de macroprojectes com els abans esmentats, deixant-los abandonats a la sort de trobar inversors que compren mitja Paterna. I ara en aquesta conjuntura açò és missió impossible. I no ens oblidem d'aquell invent del regidor Palma, la Ciutat d'Empreses, un fracàs que al pas que anem acabarà transformant-se en la llista negra d'empreses tancades a Paterna.

Per a Juanma Ramón, en el cas de Puerto Ademuz “ara mateix no podem donar-li prou credibilitat a que s'obtinga la inversió necessària per a que comence, donada la debilitat de l'economia espanyola. I és que parlem de 1.000 milions d'euros”.

En quant al projecte de la zona franca d'empreses xineses a Paterna, “ja hi ha projectes en marxa més avançats, que compten amb el recolzament del govern central. I si parlem del govern autonòmic, Alberto Fabra li ha girat l'esquena a Lorenzo Agustí i la seua zona franca”.

Per tot això, des de Compromís dubten que precisament, per la manca del suport del Consell, aquest macroprojecte amb les empreses xineses puga materialitzar-se. A més a més, la zona franca no té cap atractiu competitiu davant el Pol Logístic de Barcelona, afegint que la capital catalana gaudirà molt abans del Corredor Mediterrani, amb tot el que comporta d'infraestructures ferroviàries, en concret la connexió amb Europa mitjançant l'adopció de l'ample europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
corea del Nord

Pyongyang mostra les seves centrifugadores d’urani per primera vegada

barcelona
política

Lluc Salellas rep a Sílvia Paneque com a consellera de Territori

girona
guerra a europa

Continua la contraofensiva russa en Kursk per a recuperar territori ocupat

barcelona
unió europea

Els agricultors de la UE podran rebre més diners per avançat de la PAC

barcelona
crisi migratòria

Els Països Baixos volen endurir el sistema d’asil

barcelona
políticA

El Rei rebrà el president de la Generalitat després de nou anys sense fer-ho

barcelona
política

Junts per Girona presideix la comissió d’Infància del Parlament

girona
política

Illa i Salellas es comprometen a accelerar els tràmits del nou Trueta

girona
política

El govern celebra que la Diada fos un dia “de retrobament entre catalans”

barcelona