Política

Navarro carrega contra la “hipocresia” de CiU i el PP

El candidat del PSC demana als seus que treballin perquè el 25-N la gent voti “el que pensa de veritat”

Acusa Mas d'usar la independència de cortina de fum i el pacte fiscal com “un engany”

“Nosaltres, i també ho diuen les enquestes, representem la immensa majoria del poble de Catalunya. Hem de fer que el que pensa la gent de veritat es correspongui amb el que voti el 25-N.” Amb aquesta optimista arenga, Pere Navarro, que va augurar que després de les eleccions el PSC tindrà “més diputats dels que la gent es pensa”, va esperonar ahir un centenar de candidats socialistes en un acte a la seu del partit.

Navarro va erigir el PSC en capdavanter d'una “tercera via” fonamentada en la “sensatesa” i la “radicalitat democràtica”, i allunyada dels “extrems de l'independentisme i d'aquells partits que volen tornar a l'Espanya dels setanta amb polítiques recentralitzadores”. La tercera via és el federalisme, una fórmula d'èxit, va insistir, a Alemanya, els Estats Units i el Canadà, i per la qual els socialistes advoquen per una reforma constitucional. Una proposta la “claredat” de la qual –si algú no sap encara què és el federalisme, “que miri la Viquipèdia”, va dir Navarro–, contrasta pel candidat del PSC amb les inconcrecions de CiU envers la independència i amb la “hipocresia” de convergents i del PP, que “segueixen governant junts”, va recordar, a la Diputació de Barcelona i a diversos ajuntaments. Per Navarro, els d'Artur Mas “només pensen en els símbols, però no en la gent ni el territori”; prenen la independència “com una cortina de fum per ocultar els problemes de la gent” i els “fracassos” del govern, i sabien des del principi que el pacte fiscal –“un engany”– no prosperaria i “serviria d'excusa per convocar unes eleccions anticipades i precipitades”.

Homenatge a Pasqual Maragall

Unes 300 persones van homenatjar ahir Pasqual Maragall en un acte festiu al castell de Montesquiu, a Sant Quirze de Besora. La seva dona, Diana Garrigosa, va dir que l'expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona s'hauria trobat còmode en la nova formació que impulsa el seu germà Ernest, i que ella i el seu marit li donaran suport “des del sofà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.