Política

Els municipis independentistes demanen “un govern fort” que convoqui una consulta

Es mostren “orgullosos” pel resultat de les eleccions perquè ha sortit una clara majoria sobiranista partidària de fer un referèndum

Demanen als partits que s'anteposi la voluntat dels ciutadans per sobre dels interessos de partit

El president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, s'ha declarat aquest dimarts “content i orgullós” que de les eleccions catalanes n'hagi sortit una clara majoria sobiranista partidària de fer un referèndum sobre la independència de Catalunya.

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb una dotzena d'alcaldes de l'associació, ha demanat que ara es constitueixi un “govern fort” que avanci sense descans cap a a la independència i convoqui una consulta en aquesta mateixa legislatura.

L'AMI es posarà en contacte amb els diferents grups parlamentaris per demanar-los “unitat” en la lluita per fer el referèndum, i els ha exigit que anteposin la voluntat dels ciutadans per sobre dels interessos de partit.

Més enllà de demanar un govern fort, Vila d'Abadal ha instat que la investidura del pròxim president de la Generalitat sigui en el primer debat ja que, segons ha argumentat, això donaria un missatge de fortalesa a l'aposta sobiranista catalana.

L'alcalde de Vic ha assenyalat CiU, ERC i la CUP com els principals responsables que la investidura i el proper govern siguin sòlids i s'aposti sense fissures per avançar cap al referèndum i la independència de Catalunya.

Vila d'Abadal ha reivindicat el paper de l'associació en la lluita del sobiranisme català, i ha avisat que, si el Govern no celebra la consulta perquè no vol o perquè no el deixen, l'AMI s'encarregarà que s'impulsi des del món municipal.

vaga i corrupció


També ha advertit que aquestes eleccions han servit per constatar que el govern de Mariano Rajoy és el principal opositor “fort i deslleial” del procés sobiranista català, per la qual cosa ha ofert l'associació per seguir batallant a favor de la independència.

Vila d'Abadal ha lamentat que tant la vaga general com les acusacions de corrupció que han sortit en aquesta campanya n'hagin interferit el desenvolupament: “Són dues accions que no són del tot lògiques ni lleials en un procés electoral net”.

A punt de fer el primer any des del seu naixement, l'AMI ja compta amb 626 municipis adherits dels més de 900 que té Catalunya, tot i que de les quatre capitals de província, només Girona forma part de l'associació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE