Política

Tiana, el primer municipi que declara Wert persona ‘non grata'

Tiana es va convertir dimarts al vespre en el primer municipi català que declara el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, persona non grata. El ple municipal va aprovar la moció presentada pel govern (PSC-ERC) amb els vots favorables de CiU i Gent de Tiana i l'oposició de l'únic regidor del PP. El text, articulat en quatre punts, fa una defensa de la immersió lingüística i de la llei d'educació de Catalunya, fa una crida a evitar les ingerències de l'Estat en matèria d'ensenyament i exigeix la retirada del projecte de llei defensat pel ministre, al qual es declara persona non grata “per haver promogut una reforma educativa que redueix les llengües cooficials a un àmbit residual dins del nostre sistema educatiu”. L'alcaldessa de Tiana, la socialista Esther Pujol, es va mostrar ahir satisfeta de l'ampli suport obtingut per una moció que ja li ha estat reclamada des d'altres ajuntaments que es podrien sumar a la iniciativa.

Proposta a Barcelona

Per la seva banda, el líder d'UxB a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, va registrar dimarts una declaració institucional que condemna el projecte de llei presentat per José Antonio Wert. Portabella considera que les declaracions i el procediment del ministre han passat de ser una falta de respecte als catalans a convertir-se en una “agressió directa a la llengua i cultura catalanes”. El text, que necessita el suport de quatre dels cinc grups municipals per ser aprovat, defensa el model d'immersió lingüística pel seu paper en la preservació del català i per haver “evitat la fractura” entre dues comunitats lingüístiques diferenciades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.