Política

La CUP vota un desnonat que es va suïcidar com a president del Parlament

Els tres nous diputats del Parlament voten entre d'altres membres de la Mesa, a Ester Quintana, la dona que va perdre un ull durant la vaga general del 14-N

David Fernández assegura que han volgut “visualitzar la realitat del país”

La CUP ha votat avui de manera simbòlica Manuel G.B., de Burjassot, un home que es va suïcidar després de ser desnonat, com a president del Parlament en la sessió de constitució que ha començat a la X legislatura, en què aquest partit s'estrena amb tres diputats.

Així ho ha informat la CUP, nova formació al Parlament, que també ha emès vots simbòlics de denúncia social a l'hora d'elegir la resta de membres de la Mesa del Parlament: com a vicepresidenta primera ha elegit Isidra Dallo, immigrant guineana que va morir al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, segons la versió que detalla el partit en un comunicat. El diputat de la CUP David Fernández ha justificat la votació diferenciada per la voluntat de “visualitzar la realitat del país”.

Altres dels seus vots simbòlics han recaigut en Pedro Álvarez, “assassinat fa vint anys per un policia a l'Hospitalet de Llobregat”, i en Ester Quintana, que va perdre un ull durant els altercats que es van produir en l'última jornada de vaga general i que ella atribueix a un projectil disparat pels Mossos d'Esquadra.

Amb aquests vots “carregats de simbolisme polític i social”, la CUP ha volgut desmarcar-se de “les negociacions partidistes” en la composició dels òrgans del Parlament, que avui ha iniciat la X legislatura amb la reelecció de Núria de Gispert com a presidenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Yolanda Díaz anuncia un acord entre Sumar i el PSOE per derogar la Llei mordassa

Barcelona
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona