Política

Recoder recomana “paciència” amb Foment al nou conseller de Territori i Sostenibilitat

Santi Vila explica que seguirà el mateix rumb que el seu antecessor i que tindrà “presumpció de bondat” perquè la primera trucada que ha rebut ha estat la de la ministra Pastor

El nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assumit aquest divendres al matí la cartera de mans de l'anterior responsable del departament, Lluís Recoder, que li ha recomanat “paciència” amb el Ministeri de Foment per fer-los entendre que les infraestructures no s'han de fer de forma radial sinó en xarxa, com el corredor mediterrani o la xarxa de carreteres.

Vila ha explicat que la conselleria no canviarà de rumb, tot i que ha admès que se centrarà principalment en feina de despatx per planificar obres, més que en executar-les, a causa de la falta de diners. Recoder veu positiu que Vila vingui del món local, com ell, perquè entendrà millor el territori.

Davant d'un mapa de les carreteres projectades per la Generalitat republicana, Recoder li ha exposat a Vila que el mapa representa “la presència de la continuïtat”. L'exresponsable del departament ha recomanat al nou inquilí “una gran dosi de paciència” amb el Ministeri de Foment. “Convèncer Madrid que no tot neix i mor allà exigeix molta paciència, costa molt”, ha dit. Però Vila ha assegurat que tindrà paciència i “presumpció de bondat”, ja que la primera trucada que ha rebut ha estat de la ministra de Foment, Ana Pastor.

L'exconseller ha elogiat Vila per la seva “intel·ligència, capacitat i patriotisme” però també perquè ve del món local, com a alcalde de Figueres, perquè tindrà la sensibilitat necessària per tractar amb els municipis, com a ell mateix li ha passat, en provenir de l'alcaldia de Sant Cugat del Vallès. A més, li ha recordat que el proper 4 de gener podrà inaugurar el desdoblament de tot l'Eix Transversal, al qual Recoder també assistirà.

Vila ha agraït la rebuda del ja exconseller i ha recordat la Catalunya Ciutat, el país en xarxa que van idear els noucentistes i la República va intentar recuperar. L'encara alcalde de Figueres ha dit que serà un “continuador” de la feina de Recoder i no canviarà el “rumb” del departament, perquè està “ben orientat”. En aquest sentit, ha apostat per fer de Catalunya la “gran porta d'accés a Europa des de qualsevol país del món”.

Un casc d'obra en lloc d'una cartera

En comptes d'entregar-li una cartera, com han fet altres exconsellers, Recoder ha lliurat al seu successor un casc d'obra i una armilla refractant. Vila ha admès que “el casc potser no serà necessari per projectar noves obres, però sí segur per rematar-ne algunes que estan en execució”. “Podem fer una feina de despatx molt important generant idees i projectes perquè després d'una legislatura d'idees i projectes en vindrà una altra d'obres, i això no ens ha d'estressar especialment”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.