Política

política

El portaveu d'ERC de Sant Hilari no veu bé un pacte amb el PIG

El Partit Independent de les Guilleries (PIG) ha fet arribar a ERC una proposta de pacte per fer un canvi de govern a Sant Hilari. La proposta, però, no acaba de convèncer el portaveu d'ERC, Joan Garriga, que, malgrat tot, va afirmar ahir que el futur pacte no depèn ni tan sols d'ell ni de Sant Hilari, ja que es decidirà “en l'àmbit nacional”, i que acatarà el que decideixi el partit. L'assemblea d'ERC a Sant Hilari va inclinar-se per pactar amb el PIG (per un marge ajustat, segons ha pogut saber aquest diari), però Garriga és reticent a un pacte amb una formació amb la qual ja havia compartit responsabilitats de govern. A més, considera que el PIG deixa a ERC àrees “menors”. “Nosaltres també vam fer una proposta, i havíem demanat portar Hisenda”, va dir Garriga, que de fet ja va fer-se càrrec d'aquesta àrea quan va ser alcalde.

Garriga també considera que l'organigrama que proposa el PIG està molt “controlat i dirigit per l'alcalde”. L'alcaldia, segons la proposta del PIG, seria per a Joan Ramon Veciana, d'aquesta formació.

Garriga va dir que acatarà la decisió que prengui el partit, però creu que és absurd, quan falten dos anys per acabar el mandat, refer regidories i pactar “com si comencés un mandat”. “El que hem de fer és un govern d'unitat, però sembla que ni el PIG ni CiU ho volen”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.