Política

administracions

Fauria presenta finalment la dimissió de tots els càrrecs

La renúncia a l'alcaldia de Sant Hilari Sacalm s'oficialitzarà en un ple extraordinari el proper 2 d'abril

La marxa del Consell Comarcal de la Selva, del qual és president, es farà efectiva avui mateix

Robert Fauria (CiU) va presentar ahir finalment la renúncia a tots els seus càrrecs públics, tant com a alcalde de Sant Hilari Sacalm i regidor d'aquesta població, com de president del Consell Comarcal de la Selva, després de la seva imputació en el cas Manga. La renúncia a l'alcaldia de Sant Hilari s'oficialitzarà en un ple extraordinari el dia 2 d'abril. La dimissió de la presidència del Consell es farà oficial demà, quan se li acceptarà en una reunió de la comissió permanent de l'ens.

“Aquests dies he marcat jo el calendari, per responsabilitat, i vull dir que ningú no m'ha obligat a res, el partit no em va demanar que deixés la política”, va explicar Fauria. En una entrevista a La Xarxa Ràdio va assegurar també que no es tornaria a presentar a les eleccions.

Albert Santaugini, actualment segon tinent d'alcalde i responsable de les àrees de Dinamització Econòmica, Turisme i Esport, prendrà possessió com a nou alcalde en un ple extraordinari el dia 5. Santaugini va explicar, a través d'un comunicat difós per CiU, que fa front al “repte de l'alcaldia amb molta il·lusió”, encara que “l'entristeix que hagi estat com a conseqüència de la situació personal que li ha tocat viure a Robert Fauria”. El fins ara alcalde també plega com a regidor, acta que ocuparà Miquel Serradesanferm, qui a la llista electoral de CiU va ser el primer dels suplents. Això vol dir que tots els altres membres de la llista –del 7 al 13– han de renunciar. El nou edil, però, no podrà participar al ple de presa de possessió del nou alcalde. Aquell dia el grup de CiU només tindrà cinc regidors.

Canvis al Consell

Fauria serà substituït a la presidència del Consell de forma interina pel vicepresident, Jordi Orobitg (ERC), fins que el dia 9 d'abril prengui possessió el nou president, Salvador Balliu (CiU), alcalde de Caldes de Malavella.

Joaquim Torrecillas, regidor de CiU a Blanes, serà conseller enlloc de Fauria. Maria Assumpta Margenats, regidora de CiU a Tossa de Mar, també s'incorporarà al Consell en substitució d'Alba Serra (CiU), fins fa unes setmanes alcaldessa d'Amer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.