Política

política

El nou alcalde de Sant Hilari Sacalm augura “un canvi de cicle” al poble

En el ple d'investidura, Albert Santaugini admet que cal “més transparència”

El PIG creu que Robert Fauria continuarà darrere el govern

Albert Santaugini va prometre ahir un cop de timó en el govern de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, en el ple en què va ser investit alcalde amb els vots de CiU i ERC. En la intervenció, el nou alcalde va voler, en primer lloc, esvair “rumors” que, segons va dir, circulen fa temps pel poble. “Se'ns acusa de ser coresponsables de tot el que ha passat durant les últimes setmanes al poble. Us puc assegurar que ni jo ni cap dels regidors asseguts teníem ni tenim cap relació amb els fets. Ni tan sols hem hagut d'anar a declarar”, va dir dirigint-se al públic i amb referència a la investigació del cas Manga. Després d'aquest punt, va insistir que a Sant Hilari comença “un canvi de cicle” amb l'objectiu de retornar la confiança a la gent i de treballar pels hilariencs. Tant Santaugini com qui serà tinent d'alcalde, Joan Garriga (ERC), van insistir que hi haurà canvis substancials, sense entrar en detalls. El nou alcalde va prometre dedicar-se “en cos i ànima” al poble i, per tant, va dir, no assumirà cap càrrec en cap altra institució. Va referir-se a l'Ajuntament com un “vaixell” que té clar que ha de “navegar per aigües més transparents”. Entre els compromisos que s'ha marcat, segons va dir, hi ha el diàleg amb l'oposició, a qui va demanar que sigui constructiva.

Una revolució

Garriga va dir que ERC vol portar a terme “una petita revolució en el que queda de mandat” que sigui capaç d'influir en els propers mandats i com a manera de recuperar el prestigi. Va criticar que CiU i PIG hagin estat incapaços de formar una àmplia majoria i hagin deixat la responsabilitat de decidir qui serà alcalde a ERC, la força menys votada. “Ens cremarem si convé, ens cremarem pel poble”, va dir també en la seva intervenció, conscient que la decisió de formar govern amb CiU pot desgastar el seu grup.

El portaveu del PIG, Joan Ramon Veciana, va fer una intervenció dura, en especial contra Joan Garriga, a qui considera el culpable que no hagi estat possible el pacte ERC-PIG, i a qui va acusar d'haver enganyat tothom “quan va dir que ERC era l'única garantia que no governés CiU”, va negar durant els primers dos anys del mandat “un pacte que era més que evident”, i va convocar el PIG a reunions “quan ja sabien què acabarien fent”. També va apostar per fer una auditoria “dels últims anys”.

LES FRASES

El poble vol un canvi, un cop de timó. Tinc clar que el vaixell ha navegar per aigües més transparents
Albert Santaugini
alcalde de sant hilari sacalm
Ens cremarem si convé, ens cremarem pel poble
Joan Garriga
Portaveu d'Erc

Concentració fallida davant l'ajuntament

Abans de començar el ple d'investidura d'Albert Santaugini dues veïnes van demanar dirigir-se als regidors i als assistents al ple. A peu dret i amb el micròfon, Marta Ferrés i Glòria Rotllant van llegir un manifest indignades perquè el poble “ha d'assumir per força el mateix govern que tenia com a cap l'exalcalde imputat per delictes de suborn, prevaricació , tràfic d'influències, violació de secrets i malversació de fons públics”. Van manifestar que el pacte entre CiU i ERC “pot ser molt legal, però no té res de normal”, i van convocar “el poble de Sant Hilari” a concentrar-se davant l'Ajuntament a les vuit del vespre. En la convocatòria (que també es va difondre a través de les xarxes socials) només hi van participar sis persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.