Política

El Parlament debatrà la guerra de banderes

Representants del món local de les comarques lleidatanes traslladen a Joana Ortega el seu malestar per les denúncies de la delegació del govern espanyol i demanen suport a l'executiu

Manifesten que si els obliguen a hissar la bandera espanyola ho faran, però “per imperatiu legal'

El Parlament debatrà una resolució sobre el malestar que han generat les denúncies de la delegació del govern espanyol a Catalunya a les institucions que no pengen la bandera espanyola. Una delegació d'alcaldes i presidents de consells comarcals de Lleida que han rebut aquestes denúncies s'han reunit aquest dijous amb la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, per traslladar-li el malestar i demanar el suport de l'executiu.

Un dels assistents a la trobada, el president del consell comarcal del Pla d'Urgell, Francesc Fabregat, ha explicat que han pactat amb Ortega l'impuls d'una resolució per tal que el Parlament debati sobre la qüestió i el malestar que han generat les denúncies. Així mateix, també s'ha acordat una interpel·lació sobre el mateix que serà presentada a la presidenta de la cambra.

Fabregat ha reconegut que, malgrat tot, la “llei és clara” i “diu el que diu”. I si ens obliguen a penjar-la al final ho acabarem fent”, però amb rebuig.

En aquest sentit, s'ha mostrat favorable a intentar arribar a un acord amb la delegació del govern espanyol per evitar que aquesta “guerra de banderes” vagi més enllà. Això no obstant, ha lamentat que s'obligui a hissar la bandera espanyola a les seus institucionals i ha dit que davant les amenaces de multes o inhabilitacions no els quedarà cap més remei que posar-la, però “per imperatiu legal”.

En aquest sentit, ha remarcat que la bandera espanyola “és un símbol que no sentim propi” i ha considerat que tot plegat és un punt més que se suma les polèmiques entre Catalunya i Espanya com la recent resolució del TSJC sobre el català a l'escola.

A la trobada hi havia també la presidenta del consell de l'Urgell, el de les Garrigues, la Segarra, la Noguera i el Solsonès, i els alcaldes de Juneda, Torregrossa, Balaguer, Tàrrega, les Borges Blanques, el membre de la mesa del Parlament Lluís Corominas, i el diputat de CiU Antoni Balasch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
pròxim orient

El govern israelià legalitza cinc nous assentaments il·legals a Cisjordània

barcelona

L’Ajuntament de Blanes aprova el Pla Local LGBTIQ+ 2024-2028

BLANES
estat francès

L’extrema dreta puja en intenció de vot a dos dies de les legislatives

barcelona
estats units

Biden apareix vacil·lant i fràgil davant un agressiu Trump en el primer debat de les presidencials

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona