Política

Per Sant Jordi, una estelada a cada balcó

Desenes de lectors d'El Punt Avui envien fotografies amb estelades als seus balcons després de la crida que ha fet aquest diari

Diverses entitats sobiranistes han iniciat una campanya perquè la gent pengi les banderes demà

La intenció és visualitzar el suport a la causa catalana en un dia tan especial com el de Sant Jordi

“Per Sant Jordi, el llibre, la rosa i l'estelada”. Aquesta és la campanya que fa uns dies han iniciat un conjunt d'entitats sobiranistes per tal que els ciutadans pengin demà la bandera als balcons. La intenció és visualitzar el suport al procés català aprofitant una diada tan especial com aquesta i també promoure la tradició de regalar roses i llibres.

Aquest diari es va sumar a la iniciativa i va fer una crida als lectors perquè enviessin una fotografia amb una estelada al balco o a la façana. Desenes de persones han fet arribar les seves instantànies, que s'han anat penjant al web. També s'ha fet una selecció d'unes quantes que apareixen a la portada de l'edició d'avui i en aquesta pàgina.

Elclauer.cat

Les associacions que han impulsat aquesta campanya són les mateixes que fa un mes van tirar endavant la pàgina web Elclauer.cat, un argumentari civil a favor del sí a la independència. Aquestes organitzacions són l'Assemblea Nacional Catalana, Associació Catalana de Professionals, Associació de Municipis per la Independència, Cercle Català de Negocis, CIEMEN, Col·lectiu Emma, ENS, Fundació Catalunya Estat, La Fàbrica, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes, Sobirania i Justícia i Sobirania i Progrés.

Durant aquests dies previs a Sant Jordi s'ha anat fent difusió de la iniciativa, sobretot a través de les xarxes socials. Per començar, s'ha creat una pàgina de facebook i també s'ha estrenat una etiqueta a twitter –#esteladaSantJordi– perquè els usuaris se'n facin ressò i perquè es puguin compartir les fotografies a les plataformes Instagram o al Flickr.

D'altra banda, Conca per la Independència –és una sectorial territorial de l'ANC– i l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi han demanat als veïns de Montblanc que també posin l'estelada als balcons durant la XXVI Setmana Medieval, que té lloc del 19 al 28 d'abril. “El moment del país és importantíssim. Amb accions simbòliques com penjar una estelada, els ciutadans tenim l'oportunitat de demostrar al món que Catalunya té ganes de fer un pas endavant i esdevenir un país lliure”, indica Enric Mercadé, coordinador de Conca per la Independència.

Més demanda

L'empresa Estampser, amb seu a Terrassa, es dedica a la serigrafia i l'estampació de banderes i és la més important de les seves característiques que hi ha al país. Asseguren que durant aquest Sant Jordi hi ha hagut un augment de la venda d'estelades i senyeres, però que res no es pot comparar amb l'11 de setembre, quan un milió i mig de persones van envair els carrers de Barcelona i en moltes botigues es van acabar les existències de banderes.

L'esclat
La històrica manifestació de l'11 de setembre va fer que molts catalans pengessin l'estelada al balcó i no la tornessin a treure. Fins i tot el dia de les eleccions catalanes també es van veure més banderes a les façanes dels edificis


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.