Política

Es demana més transparència a l'Ajuntament de Xirivella

El PP es queda sol en contra de l'aplicació de mesures de transparència

Un PP sense arguments defensa que a Xirivella no fa falta aplicar polítiques de transparència “perquè som un poble xicotet i ens coneixem tots”.

Ricard Barberà, portaveu de Compromís a Xirivella, lamenta que el PP s'haja estimat una vegada més situar-se en contra de la transparència municipal. “La transparència no és cap meta, és el camí, i eixe camí es pot fer de pressa o més passet a passet”, afirma Barberà, qui lamenta la postura negativa del PP per acordar unes bases mínimes encaminades a millorar la transparència de la gestió municipal.

La moció de Compromís demanava a l'equip de govern que avançara cap a una gestió més transparent basada en tres punts. El primer, l'avaluació, en forma d'auditoria interna, de l'Índex Internacional de Transparència. Aquest índex conté, segons fonts de Compromís, informació molt fàcil d'avaluar, per exemple, si la informació dels plens apareix correctament identificada i accessible a la pàgina web de l'Ajuntament o si la població pot accedir fàcilment a informació sobre els pressupost i despeses de l'Ajuntament.

El segon pas perseguiria l'elaboració d'una llista dels elements que no s'acompleixen i la priorització d'aquests a l'hora de buscar solucions. Finalment, els resultats de l'auditoria i de la priorització haurien de presentar-se en una comissió amb representació de les associacions de veïns, els consells de barris i els partits polítics.

Per altra banda Ricard Barberà acusa el PP de no tindre paraula, perquè va ser el mateix Ortí, alcalde de Xirivella, qui va suggerir la possibilitat d'avaluar els punts de l'Índex Internacional de Transparència durant el torn de precs i preguntes del ple de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.