L'alcaldessa de Torrent nega les gravacions dels plenaris a l'oposició
Compromís per Torrent ha fet públic el Decret d'Alcaldia pel qual l'Alcaldessa Folgado li nega, al seu grup municipal, les gravacions de les sessions plenàries
Compromís, mitjançant el seu portaveu Vicent Beguer, va demanar l'onze d'abril, les gravacions audiovisuals de tots els plens de la present legislatura, emparant-se en el dret a la informació pública de les sessions plenàries i afegint el fet que els seus regidors són membres legals del Ple de la Corporació Local.
Per a Beguer la inexistència de justificació legal del Decret “és un botó de mostra més de la falta de transparència de l'Alcaldessa Folgado i el seu equip de govern”.
Al Decret d'Alcaldia on es denega la petició de Compromís no apareix cap article del Reglament del Ple, o altra disposició legal, on es prohibisca que un grup municipal, legalment constituït, puga tindre accés a aquestes gravacions.
El portaveu de Compromís es pregunta “a què té por l'Alcaldessa de Torrent, quan en la Legislació Local s'especifica que els Plens dels ajuntaments són públics, i ha afegit que mentre s'autoritza als mitjans de comunicació a gravar les sessions, a un grup democràtic de la Corporació se li nega el dret a tindre còpia de les mateixes”.
Finalment Beguer ha expressat que no existix cap informe, del Secretari General del Ple, on es negue al seu grup municipal el dret a tindre còpies de les gravacions de les sessions plenàries, i exigix a Folgado “que les penge a la pàgina web municipal perquè tots els ciutadans de Torrent puguen accedir lliurement, atenent que l'horari municipal dels plens, a les 13:30, impedix que la major part de la ciutadania puga assistir als debats on es decideixen les qüestions públiques de la seua ciutat”.
Falsa transparència
Pere RossellCada passa que s'hi pega a l'ajuntament de Torrent a fi de comprovar el grau d e participació existent, s'observa com el PP local, aquell que li fa d e matalaf a l'alcaldessa Empar Folgado, està ben lluny de propiciar-la i menys encara de liberalitzar la vida associativa municipal.
Ho demostra aquesta negativa a facilitar l'accés a les gravacions de les sessions decap membre de la corporació que no siga dels 14 elegits del grup conservador. Aquesta i altres perles de semblant factura, denuncien la manca de transparència en l'acció política local.
Però a més d'això, tirar per terra l'anunci fet públic ara unes setmanes que Torrent aconseguia el primer lloc de transparència arreu l'Estat. Van dir que l'ONG Transparència Internacional havia avaluat els índex corresponents i s'havia aconseguit una puntuació de 100 en cada una d eles sis àrees avaluades, molt per damunt d ela mitjana establerta en un 70,9 de 110 ajuntaments estudiats.
No ens ho creiem. No senyor. I a més d'això, posa als peus dels cavalls aquesta dita organització no governamental representada per Jesús Lizcano, amb qui desconeixem (pel moment) la relació —del tipus que fos— que puga haver amb ell.
Hi ha nerviosisme a la corporació que presideix Empar Folgado i això no és bo ni per a la municipalitat ni tampoc per a la ciutadania en general perquè es comença negant informació i s'acaba negant la major, com ha passat al plenari sobre les víctimes del Metro d'ara farà set anys.