Política

Balanç de dos anys de gestió a la vila d'Ontinyent

Els partits de Govern destaquen la “salut de ferro” d'un pacte que ha permès reduir el deute, augmentar la inversió malgrat congelar impostos i apostar per les polítiques socials

Dos anys fe gestió “sostenible, eficient, regeneradora i d'impuls econòmic”. Aprofitant el segon aniversari de la constitució del Govern d'Ontinyent, l'Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el Primer Tinent d'Alcalde, Josep Francés, acompanyats pels regidors que formen el Govern d'Ontinyent, feien balanç aquest matí d'un període al qual “estem orgullosos dels avanços que hem aconseguit en objectius concrets, però també en els intangibles”, destacava Jorge Rodríguez.

L'Alcalde d'Ontinyent recordava que s'ha aconseguit reduir el deute, augmentar la inversió malgrat congelar impostos i apostar per les polítiques socials, “hem avançat des de la modèstia i la realitat, i si és cert que s'ha fet el Pont de Sant Vicent, que hem invertit més de 2'5 milions d'euros en millorar els barris o més d'un milió en un Pla d'Eficiència Urbana, encara estem més orgullosos de que la crispació s'haja reduït, que puguem treballar colze a colze amb tot tipus de persones o que Ontinyent tinga cada vegada més capacitat d'atracció”, destacava.

El Primer Tinent d'Alcalde feia un repàs per l'acció d'un Govern que ha reduït despesa fixa i corrent, “administrant millor els diners dels ciutadans, passant de tancar exercicis amb més de 2 milions de dèficit, com es venia fent, a tancar amb un milió de superàvit”, recordava.

En matèria cultural, l'Alcalde destacava que s'ha apostat per la política cultural com a eix per a aconseguir una capitalitat amable que convertisca la vila en pol d'atracció, un objectiu per al qual s'ha portat la cultura als barris de la ma de les associacions is'han acollit esdeveniments com els concerts previstos per a aquest estiu.

En matèria esportiva s'ha creat el Consell d'Esports i s'impulsen dia a dia nombroses iniciatives, acompanyades d'un canvi de formes molt important.

Ara l'oposició es respectada i té tota la informació que demana, el saló de plens és accessible, i la ciutadania té més mecanismes de participació amb els nous consells i la renovada carta de participació ciutadana. L'aposta per la regeneració democràtica ha quedat demostrada, en opinió dels compareixents.

L'Alcalde d'Ontinyent assenyalava per últim que “el balanç és positiu, però volem ser humils. Ens queda molt per fer i volem estar a l'alçada d'allò que els ciutadans es mereixen”, concloïa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.