Política

Alacant celebrarà el pròxim 20 de juliol el Dia de l'Orgull Gai

Maribel Verdú i Marta Sánchez seran les protagonistes del “vídeo pregó”

Les activitats prèvies ja han començat i finalitzaran amb una gran marxa amb 6 carrosses

Alacant celebrarà el proper 20 de juliol una gran festa de l'Orgull Gai amb una manifestació en què es barrejaran les reivindicacions amb les activitats lúdiques sota el lema “Joves sense armaris, contra l'assetjament i la violència”. El lema triat forma part de la campanya que les associacions LGTBI (lesbianes, gais, transexsuals, bisexuals i intersexuals) estan duent a terme enguany per a denunciar l'assetjament per motius d'elecció sexual als centres escolars.

El programa d'activitats s'ha presentat aquest dimecres en roda de premsa per part del secretari general de l'associació Diversitat, Juan David Santiago, acompanyat de diferents col·lectius de la ciutat i de representants del PP, Esquerra Unida, Compromís i PSPV-PSOE.

Santiago ha destacat l'àmplia participació que està prevista als diferents actes organitzats i ha subratllat que l'objectiu és “la igualtat real” no la formal. “Aquesta ja la tenim, però ara cal anar més enllà i assolir la normalitat per a totes les persones, sense distinció de la seua orientació sexual”, ha indicat. Un fet, que segons la seua opinió “encara no és dóna i pel qual hem de lluitar cada dia”.

Els actes comencen aquest mateix dimecres amb la inauguració d'una exposició a la seu de CCOO sobre “Dones lesbianes visibles als seus llocs de treball”, entre les quals destaca la presència d'una guàrdia civil i, finalitzaran el 20 de juliol amb una manifestació i una festa al centre comercial Panoramis.

Segons Santiago, s'espera que durant les tres setmanes d'activitats s'arribe a superar la xifra de participació de 6.000 persones.

Activitats

El programa d'activitats continua el 12 de juliol amb una xarrada col·loqui sobre l'orgull a Sant Vicent del Raspeig i el 13 de juliol amb una nova exposició a l'FNAC “Guapos de Papel” en què, segons ha explicat Santiago, “volem riure'ns molt seriosament del clixé dels gais”.

El mateix 13 de juliol es realitzarà un concurs de grafit urbà, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alacant i el 14 de juliol es farà una concentració davant el consolat francés en memòria del jove Clèment Méric, de 19 anys assassinat a París per un grup ultra.

El 16 de juliol es presentarà a Alacant l'informe sobre el risc de suïcidi entre els joves LGTB i el 17 faran un contacontes de literatura infantil a l'Esplanada. El 18 de juliol tindrà lloc una xarrada i trobada amb col·lectius socials a la plaça de la Muntanyeta, mentre que el 19 de juliol, vespra de la manifestació, s'ha organitzat un berenar jove i un taller de creació de pancartes per a la marxa.

Finalment, el 20 de juliol es farà visible a Alacant la celebració de l'Orgull Gai, amb una manifestació que començarà a la Rambla i finalitzarà al centre comercial Panoramis, on la festa s'allargarà fins a les tres de la matinada tocades i en què es llegirà el tradicional pregó, que en aquest cas es fa en vídeo i que protagonitzaran l'actriu Maribel Verdú i la cantant Marta Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.