Política

Unitat d'accent nacional a Montblanc

Acord de govern de tots els partits davant del procés per la independència

Volen ser un exemple per al món local

El ple de l'Ajuntament de Montblanc (Conca de Barberà) farà oficial demà el que pot ser el primer govern d'unitat en un municipi català que pren el procés de transició nacional cap a la independència com a principal motiu d'unió. Els cinc partits amb representació al municipi (Agrupament Catalanista, l'Entesa, CiU, Independents per Montblanc i el PSC) han arribat a un acord per entrar a l'equip de govern, que fins ara formava en solitari l'Agrupament Catalanista de Montblanc, que va obtenir la majoria absoluta en les eleccions del 2011. El cartipàs, que es farà públic demà, continuarà encapçalat per l'alcalde, Josep Andreu, que també és diputat d'ERC al Parlament de Catalunya. L'acord, en principi, es mantindrà fins a les pròximes eleccions municipals o bé fins que s'assoleixi la independència de Catalunya.

Segon intent

“Volíem donar un exemple d'unitat en un moment en què des de fora es vol dividir el país”, explica Andreu. Tot i que fa sis mesos ja es va intentar també arribar a aquest pacte, no ha estat fins ara coincidint amb l'equador del mandat, que les negociacions han fructificat. “En un moment excepcional de la política catalana, ens sembla interessant poder afrontar-lo sense excloure ningú”, explica l'alcalde montblanquí, que també espera que l'exemple de Montblanc serveixi de model a altres municipis.

Els diferents grups amb representació al ple, de fet, ja havien aprovat per unanimitat diverses mocions de to nacional durant aquest mandat, i també s'havien aconseguit amplis acords en altres temes de govern. Una situació que, per tant, ha aplanat el camí cap a aquest govern d'unitat, que també vol posar l'accent en l'economia. “La situació econòmica és dramàtica i creiem que això també ens permetrà fer possible un punt d'inflexió i poder dedicar-hi més recursos”, detalla Andreu. L'alcalde celebra la bona disposició de tots els grups per arribar a l'acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona