Política

Paterna retallarà més serveis públics si no equilibra el pressupost

Compromís continua cercant grans deutors per equilibrar els comptes municipals i no haver de consultar la ciutadania

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que després d'admetre els 909.000 euros en rebuts d'IBI que deu la Generalitat Valenciana, continuar amb l'enquesta ciutadana per a baixar l'Ibi a canvi de més retallades és una burla. Més quan, segons les dades de l'informe de liquidació de 2012, l'Ajuntament de Paterna acumula en rebuts impagats més de 23 milions d'euros.

A data de 31 de desembre de 2011, l'Ajuntament de Paterna acumulava 15 milions d'euros en rebuts impagats d'exercicis anteriors i, només a l'exercici 2012 va augmentar la xifra en 8 milions. Un signe evident de la pèssima gestió de l'alcalde Agustí en matèria recaptatòria.

Aquesta xifra fa encara més incomprensible la necessitat de més retallades en serveis públics i posa en evidència que el problema de l'Ajuntament no són les maltretes despeses actuals, sinó la manca d'eficiència en la recaptació dels impostos municipals. Una ineficiència curiosament més marcada quan el deute prové d'administracions publiques governades pel PP, com l'IBI de la Generalitat Valenciana i les taxes a l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve.

Des de Compromís s'ha insistit per escrit sol·licitant l'informació necessària per tal de conèixer qui són els grans deutors de l'Ajuntament. Aquells que han acumulat deutes durant anys, i que fins que Compromís no ho denuncia públicament no tenen cap conseqüència. Per açò, després de la Generalitat, han demanat que informen dels deutes acumulats pels immobles propietat d'entitats bancàries.

Mentrestant, el veïnat de Paterna sí que pateix l'afany recaptatori de les reiterades pujades d'impostos . Per això “des de Compromís li exigim a l'alcalde que centre els esforços en recaptar als grans deutors: administracions publiques, bancs i entitats financeres i deixe de gastar com a coartada l'enquesta ciutadana per a fer uns retalls que serien innecessaris si cobrarem tot lo que ens deuen”, conclou el portaveu de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

Reagrupament Nacional manté el seu domini a la Catalunya del Nord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra guanya i relega la ultradreta de Le Pen al tercer lloc, segons els sondejos

BARCELONA
estats units

Biden aguanta la pressió mentre creixen les veus demòcrates perquè abandoni

barcelona
Política

Marxa lenta de taxistes per reclamar la fi del bombardeig a Gaza

Barcelona
regne unit

Lammy visita Polònia i Suècia per “reiniciar” la relació amb la UE

barcelona
guerra a gaza

Protestes a Israel pels nous mesos d’ofensiva bèl·lica a la Franja

barcelona
estat francès

La participació a les legislatives es dispara a la tarda fins al 59,71%

barcelona

Antimonàrquics recorden a la FPdGi i la Casa Reial el dret de protesta

LLORET DE MAR
estat francès

Triomf independentista a Nova Caledònia

barcelona