Política

Junqueras demana al PSC “que assumeixi les responsabilitats que els hi correspongui” en el cas Método 3

El president d'ERC defensa que cal una regeneració per recuperar la confiança de la ciutadania en la classe política

El president d'ERC, Oriol Junqueras, espera que el PSC assumeixi “les responsabilitats que els hi correspongui” després de la imputació aquest divendres de la seva gerent, Lluïsa Bruguer, en el cas Método 3. Des d'ERC s'espera “la màxima transparència possible” en la resolució de l'entramat pels presumptes casos d'espionatge a Catalunya. Davant aquests casos, Junqueras ha dit entendre el “cansament i fastigueix” de la societat vers la classe política i ha considerat que només una profunda regeneració política acabarà amb la desconfiança de la ciutadania. El president d'ERC ha fet aquestes declaracions aquest divendres en un berenar amb joves que participen a l'Acampada Jove de les JERC a Montblanc.

Davant de la imputació de la gerent del PSC, Lluïsa Bruguer, en el cas Método 3, Oriol Junqueras, president d'ERC, només ha demanat que “els partits polítics assumeixin les responsabilitats que els hi correspongui”, i ha assegurat que des d'ERC “esperen la màxima transparència possible” en la resolució d'aquest entramat sobre els presumptes casos d'espionatge que esquitxa diferents formacions polítiques a Catalunya. El líder republicà ha assegurat que, si ERC es troba en una circumstància semblant, actuarà “de manera més clara, més neta, i molt més directa”.

Tots els casos de corrupció, espionatge i altres entramats que afecten la classe política són, per a Junqueras, raons prou “objectives” perquè la ciutadania perdi la confiança en els partits i els seus integrants. “Hi ha raons per a la desconfiança de la gent perquè estem en un context molt difícil en què sovint s'han fet les coses molt malament”, ha apuntat. Junqueras ha dit que davant d'aquesta situació, “la regeneració” política és “necessària i imprescindible”. El president d'ERC ha apuntat que cal “una societat més neta i transparent” perquè no és possible “construir el futur en els fonaments de la desconfiança”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona