Política

Junqueras: “És evident que l'estat espanyol en lloc de dialogar imposa els seus monòlegs

El president d'ERC veu poques possibilitats d'entesa amb el govern de Rajoy

Avala l'informe de deslleialtats que ultima el govern

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha avalat aquest diumenge l'informe deslleialtats que ultima el Govern per encarar el diàleg amb Rajoy però ha volgut recordar que no hi ha gaires possibilitats d'èxit ja que l'estat espanyol sempre “imposa els seus monòlegs”. “Nosaltres som partidaris del diàleg sempre, amb tothom i arreu, però també és evident que l'experiència ens ensenya que l'estat espanyol no vol dialogar i que en lloc d'això imposa els seus monòlegs”, ha assenyalat Junqueras. “I com que de monòlegs i dictats la societat catalana n'està tipa el més important és que dialoguem amb la nostra pròpia societat i també amb la comunitat internacional”, ha continuat el president d'ERC.

“Per desgràcia de motius per fer memorials de greuges mai no n'han faltat i la prova és que se n'han fet molts”, ha recordat Junqueras, de visita a la Fira d'Entitats de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). “Per això nosaltres sempre estem a favor d'explicar-nos i de fer tanta pedagogia com sigui possible sobretot de cara a la nostra societat catalana i també de la comunitat internacional”, ha reiterat el president d'ERC, que ja dóna per perduda la batalla per explicar-se arreu d'Espanya. “Com més vegades ens expliquem amb la claredat màxima, millor”, ha puntualitzat Junqueras, que ha passat de puntetes sobre l'enquesta electoral de 'La Vanguardia', que augura un empat a un màxim de 37 escons CiU-ERC i una pèrdua de fins a 5 diputats per a PSC-PP.

“Les enquestes són irrellevants i no hi parem gaire atenció. I si diuen que ERC faria el millor resultat de la història i guanyaria les eleccions és irrellevant, perquè Esquerra esta aquí per ajudar la nostra societat, el país, a poder decidir el seu futur”, ha reflexionat en veu alta el president d'Esquerra, que ha reiterat que “l'únic compromís d'ERC és amb el referèndum que ens ha de portar a la llibertat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona