Política

Compromís denunciarà Soria davant l'Audiència si no s'anul·la el projecte Castor

Enric Morera assegura que la plana és “il·legal”

Adverteix que les condicions de la concessió han canviat i, que per tant, els permisos estan caducats i nuls de ple dret

El portaveu de Compromís en les Corts, Enric Morera, i el diputat per Castelló, Josep Maria Pañella, han oferit una roda de premsa, junt al portaveu del Bloc-Compromís de Vinaròs, Doménec Fontanet i altres regidors i càrrecs públics de la formació en la comarca, per anunciar que si el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, no anul·la tots els permisos de la planta “Castor”, Compromís presentarà una denúncia en l'Audiència Nacional.

Segons Morera, la planta Castor és il·legal. El líder de Compromís denuncia que manquen informes per això ha demanat al ministre Soria que tanque definitivament la planta. “Les condicions de la concessió al dia de hui ha canviat, el risc sísmic és evident i patent en Vinaròs i en la comarca i com que els riscos en són molts, amb la llei en la mà podem assegurar que tots els permisos estan caducats, són nuls de ple dret”, ha explicat.

El portaveu de Compromís també ha parlat de la PNL que ha presentat el grup popular a les Corts, la qual ha qualificat “d'autèntica vergonya i estafa per a Vinaròs. El PP ho no ho té clar o uns altres manen sobre ells, però el que hem de dir-los hui, ací des de Vinaròs, que primer són les persones i no els beneficis d'un empresari. Per això, reiterem que si no es tanca hui la planta, Compromís anirà als tribunals a demanar empara i protecció per als veïns i veïnes de Vinaròs i de tota la comarca”.

També, Morera ha reclamat una depuració total de responsabilitats i una cadena de dimissions de tots aquells que votaren a favor de Castor o donaren permisos,“des de regidors, a secretaris autonòmics i d'Estat, consellers o ministres.

Per la seua banda, Pañella, ha recordat que des de Compromís, sempre s'han manifestat en contra de la planta . En aquest sentit ha destacat les 14 preguntes parlamentàries i la PNL que han presentat des de 2008.

Doménec Fontanet ha incidit que el projecte no ha estat beneficiós per a Vinaròs, incloent-hi els mariners, “que ara veuen que els diners que els han donat no han valgut per a res i perden també la pesca, la seua principal font d'ingressos”. Fontanet ha advertit que des del grup municipal continuaran treballant amb la plataforma ciutadana del Sénia “i facilitant tota la informació als diputats de les Corts i del Congrés amb l'objectiu de defendre els veïns de Vinaròs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX