Política

La diputada de la CUP ha explicat al Casal Tio Cuc d'Alacant la campanya per la Independència

Isabel Vallets assegura que la manca d'identitat impedeix respondre al procés re centralitzador espanyol al País Valencià

La iniciativa, que s'estén arreu dels Països Catalans, defensa que el procés que està vivint el Principat i que aposten per estendre arreu del país, “no pot ser un simple canvi de banderes” i reivindica que “ha de servir per a posar en discussió el model econòmic i social del nostre país, ja que hem d'evitar que novament la classe treballadora siga la que isca perdent amb el canvi”.

La campanya, que naix de l'esquerra independentista, pretén aglutinar a col·lectius que no es troben mobilitzats en aquest procés i busca dotar a la independència “de contingut social”, ja que en cas contrari “seguirà sent un procés que condemnarà a les classes populars a viure en la misèria com estem vivint ara”.

Vallets alerta del perill que els interessos de “certes elits catalanes” i les campanyes dels partits “unionistes” contra el procés d'Independència acaben convertint en “una realitat allò que hores d'ara no existeix, com és la tercera via i acabem anant cap a un referèndum sobre un possible pacte fiscal”.

Per a la diputada de la CUP, el govern català “està socialitzant un full de ruta cap a unes eleccions plebiscitàries i nosaltres entenem que això comportaria una estafa electoral, entenem que el mandat democràtic ja s'ha referendat prou com per a què el govern fixe una data per a la consulta i estiga disposat a desobeir”, una opció que entén poc probable, ja que creu que la primera opció del Govern és la negociació amb l'estat espanyol.

Països Catalans

Vallets creu el País Valencià i les Illes Balears estan patint un procés de re centralització per part de l'estat espanyol en un moment “en el que l'estat de les autonomies es troba en crisi” i en el que la manca d'identitat nacional de les burgesies d'aquests territoris fa que no hi haja una resposta clara a aquesta estratègia.

Per a la diputada, el procés d'Independència del Principat a accelerat la necessitat de control de l'estat espanyol al país valencià i a les Illes i “ha accelerat la necessitat de retallar el procés de construcció dels Països catalans com a un projecte que ve de l'esquerra i que és un projecte nítidament de classe”.

Isabel Vallets ha destacat el treball del Casal Tio Cuc, que acaba de fer dos anys, com a referent i trinxera d'un moviment que intenta crear contrapoder popular a Alacant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.