Política

L'exrector de la URV, detingut pel cas Shirota

Ahir va declarar, amb dos detinguts més, davant el jutge que porta el cas

El jutjat d'instrucció número 3 de Reus va prendre declaració durant tota la tarda d'ahir a l'exrector de la Universitat Rovira i Virgili Lluís Arola; el president de l'empresa La Morella Nuts, Joaquim Barriach, i l'exsecretari de Shirota Xavier Gómez per la seva presumpta implicació en el cas Shirota, una peça separada i sota secret de sumari del cas Innova –que investiga l'expresident de l'Institut Català de la Salut i exgerent d'Innova, Josep Prat, i l'exdirector del Servei Català de la Salut i expresident de Shirota, Carles Manté, pel pagament de fins a 720.000 euros en factures sense justificar.

Arola, Barriach i Gómez van ser detinguts per la Guàrdia Civil al matí i van passar a disposició del jutge a la tarda. Gómez, després de tres hores de declaració, va ser imputat en el cas. La detenció s'emmarca en l'operació policial Cirurgia, que investiga les possibles irregularitats a l'empresa de capital mixt Shirota arran de les denúncies fetes per la CUP i Ara Reus, i per la qual s'han vist imputats tots els regidors de l'anterior equip de govern i l'exalcalde Lluís Miquel Pérez.

Shirota Functional Foods era una empresa de capital mixt constituïda el 2007 per investigar en nutrició. La Morella Nuts tenia la màxima representació (48%) i la resta se la repartien Innova (40%), Tecnoparc (8%), la URV (2%) i l'hospital universitari Sant Joan de Reus (2%). Tot i que l'accionista principal fos una empresa privada, l'Ajuntament li va concedir a través d'Innova un aval de diner públic de tres milions, operació que ara està en dubte.

La URV surt en defensa d'Arola

El rector de la URV, Francesc Xavier Grau, va qualificar ahir d'“incomprensible” la detenció d'Arola i va defensar-lo dient que qualsevol actuació que va fer com a director científic de Shirota va ser “en representació i per lleialtat a la Universitat”. En aquest sentit, Grau va declarar que se sentia “personalment afectat” per l'actuació judicial i va demanar celeritat per esclarir els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia