Política

PSOE i Compromís de Banyeres consideren una errada històrica el tancament de RTVV

Les afirmacions conjuntes han estat fetes durant la celebració del darrer plenari municipal

Els grups municipals del PSOE i Compromís presents a l'Ajuntament de Banyeres de Mariola consideren que el Govern de la Generalitat, en mans del Partit Popular, ha comés una enorme equivocació al liquidar de forma tan traumàtica la televisió i la ràdio autonòmiques. L'afirmació ha sigut realitzada al darrer ple extraordinari de la Corporació Municipal celebrat en els últims dies de novembre.

Ambdues formacions argumenten que «amb aquesta forma d'actuar, el PP ha atacat un dels eixos que donaven sentit a la projecció de la nostra llengua, cultura i tradicions, així com la difusió del nostre patrimoni natural, cultural, musical, gastronòmic, turístic, i per extensió, a tota la indústria audiovisual valenciana».

PSOE i Compromís denuncien que «la gestió política del PP de la nostra televisió pública no ha sigut gens encertada en els vora de 18 anys que porta al front de la Generalitat, ja que les diferents direccions al llarg del temps l'han conduïda a la fallida econòmica, caiguda d'audiència i de credibilitat, perquè molta gent va deixar de costat Canal 9 per inútil, parcial i poc atractiva». D'altra banda, rebutgen que el Govern del PP s'haja negat a acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia que revoca l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta a més d'un miler de treballadors, «una pèrdua ja irreversible, puix no sols cal comptar als vora de 1.700 treballadors condemnats a l'atur, sinó també el miler llarg de famílies i empreses que es veuran afectades per la desaparició d'aquest ens públic».

Segons afirmen les dues formacions polítiques, «el deute de més de 1.300 milions que haurem de pagar entre tots els valencians i valencianes és conseqüència directa de la nefasta gestió del PP, que ha utilitzat durant quasi dues dècades la ràdio i la televisió públiques com instrument a favor dels seus propis interessos partidistes i practicar l'amiguisme amb personatges públics afins al PP».

Finalment, consideren que era viable mantenir RTVV ja que el cost de l'acomiadament dels treballador de RTVV es calcula entre 88 i 95 milions d'euros i mantenir obertes la ràdio i la televisió al llarg de 2014 tindria un cost d'uns 70 milions. «Amb els números a la mà, està clar, que era més viable deixar-la oberta que tancar-la. La disjuntiva no és mantenir RTVV o tancar hospitals i col·legis, ni tampoc culpar als treballadors, sindicats o a la resta de partits ».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia