Política

La policia de proximitat de Xirivella en perill per manca de consens

Compromís acusa al PP de posar en perill una iniciativa interessant per falta de consens i d'aprofitar el llançament de la policia de proximitat per retallar drets lingüístics

El ple de desembre de Xirivella tenia com element més destacat de l'ordre del dia la recatalogació de diferents llocs de policia per a avançar en el desplegament de la policia de proximitat. Models que han estat aplicats en ciutats com Castelló o Vila-Real amb èxit. Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella, ha reclamat un major consens per al desplegament de la policia de proximitat. Una idea amb un gran potencial que podria cremar-se per culpa de la incapacitat de govern per assolir consensos amplis. I és que cap partit de l'oposició s'ha sumat a la proposta i només un sindicat, dels quatre presents a la mesa de negociació va votar a favor.

Des de Compromís també s'apunta a l'obstinació del PP de mantindre el nou lloc d'intendent principal de la policia com un entrebanc que limita el desplegament de policia de proximitat en dificultar treure més recursos al carrer, els que efectivament permetrien una major “proximitat” a la ciutadania.

El nou model de policia de proximitat hauria d'haver arribat acompanyat d'una major coordinació amb altres serveis de mediació i suport social (educadors de carrer, treballadors socials o mediadors culturals) i que es prioritze el treball dels professionals no armats en este tipus de tasques, segons ha manifestat el síndic portaveu de la formació ecovalencianista.

Dins de les mesures de desplegament de la policia de proximitat es contemplava la redefinició per a un grup de policies de la segona activitat, consistent en la reubicació de treballadors per a l'execució d'altres tasques per variació de les seues habilitats o capacitats. Des de Compromís s'ha considerat que el tema de la segona activitat hauria d'emmarcar-se en una visió més ampla que comprenguera tots els àmbits de l'Ajuntament.

Ricard Barberà ha criticat enèrgicament l'alcalde, per permetre la descatalogació del valencià en els policies de segona activitat, que deixaran de patrullar però mantindran funcions d'atenció al veïnat i s'acusa al PP d'aprofitar el llançament de la policia de proximitat per retallar els drets lingüístics dels valencianoparlants a Xirivella, decisió contrària al reglament de normalització lingüística del propi Ajuntament de Xirivella.

En aquest sentit Compromís ha tornat a denunciar el baix ús del valencià en els comptes oficials de Facebook i Twitter de l'Ajuntament amb menys d'un 10% de les comunicacions escrites en valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia