Política

Esquerra Unida d'Alacant demana al president Fabra que suspenga l'ATE “Avanza”

La diputada Esther López Barceló i el regidor Miguel Angel Pavon signen un escrit adreçat al President del Consell i fan l'advertiment spbre l'existència de diligències penals

El síndic portaveu d'Esquerra Unida, Miguel Angel Pavón i la diputada d'aquesta mateixa formació política per Alacant, Esther López Barceló, han registrat hui un escrit signat per tots dos i adreçat al President del Consell, Alberto Fabra, en què sol·liciten la suspensió amb caràcter cautelar i de manera immediata la tramitació de l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) promoguda per “Alicante Avanza” participada per l'empresari Enrique Ortiz, mentre es desenvolupen les diligències prèvies d'investigació penal davant el jutjat d'Instrucció número 6.

Els dos càrrecs públics d'Esquerra Unida asseguren que la suspensió sol·licitada impedirà tant l'acord del Consell per tal de declarar la ATE com la posterior resolució de la conselleria competent en matèria d'ordenació del territori, per sotmetre a participació pública la versió preliminar de l'ATE.

Per a Pavón i López, el procés de declaració de l'ATE pot restar deslegitimat per les connexions del Pla Rabassa en favor dels interessos provats d'Enrique Ortiz i les vinculacions d'aquest amb la situació dels terrenys previstos per a instal·lar una macro gran superfície de 300.000 metres quadrats, que també promou l'esmentat constructor.

Tot aquest tema s'està investigant dins d'una peça separada del Cas Brugal en què Esquerra Unida està personada com a acusació popular i que es van reobrir gràcies a una denúncia d'aquesta formació política per tenir-ne indicis de comissió de diversos delictes per part de diferents càrrecs i responsables públics municipals, autonòmics i estatals, tècnics municipals i el mateix constructor Enrique Ortiz.

L'advertiment que ara han realitzat al president del Consell té per objecte, posar-lo al corrent del que suposaria tirar endavant amb un projecte sobre el qual hi ha el cas d'investigació penal 1468/2008 que està seguint-se al Jutjat d'Instrucció número 6 d'Alacant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia