Política

La CUP demana a Artur Mas que deixi d'estendre la mà a Espanya i passi a l'“acció”

La formació considera que l'única sortida a per celebrar el referèndum passa per convocar-lo de manera unilateral

El partit fa una “crítica global” al discurs de Cap d'Any del president i no se'l creu quan assegura que el país ha començat a sortir de la crisi

La CUP ha demanat al president de la Generalitat que deixi “d'estendre la mà” a Espanya i que convoqui el referèndum per a la independència de manera unilateral.

A la formació independentista no li ha agradat ni la lletra ni la música del discurs de Cap d'Any i fa una “crítica global” al discurs de Cap d'Any, tant en el terreny polític com en l'econòmic.

D'entrada, considera que el govern s'ha de treure del cap la idea que l'executiu de Rajoy permetrà la consulta i insta el president a “passar a l'acció”. I és que al seu parer, l'única sortida per celebrar el referèndum és “transcendir la legalitat espanyola” i obrir “una ruptura” amb la convocatòria unilateral d'un referèndum sobre la independència.

Segons el portaveu del Secretariat Nacional del partit, Lluís Sales, el govern ha d'actuar amb “determinació” i no ha d'esperar que Madrid tanqui la porta a la consulta. “D'alguna manera, ahir el president va dir que estaria atent a allò que decidís l'estat espanyol; però ens hem de començar a treure del cap que permetran la consulta, perquè la negativa arribarà sí o sí”, ha ironitzat Sales.

Per a la CUP, convocar el referèndum de manera unilateral suposarà “atendre realment el mandat” que la ciutadania va fer a les urnes en les darreres eleccions al Parlament.

La crítica al missatge de Mas també s'estén al terreny econòmic. D'entrada, la formació no es creu el president “quan explica que Catalunya comença a sortir de la crisi”. En aquest sentit, ha demanat a l'executiu que emprengui una “acció decidida” per superar l'atzucac econòmic. “Calen mesures valentes i eficaces contra la crisi; entre d'altres, revelar-se contra els interessos del deute, que la Generalitat paga de manera religiosa”, ha afirmat Sales. “D'alguna manera, estem agenollats davant les grans entitats bancàries d'Europa”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE