Política

Compromís per Ròtova va votar en contra dels pressupostos municipals

Els considera antisocials, gens participatius i a més es boten el pla d'Ajust aprovat per la Corporació

El saló de plens de l'Ajuntament de Ròtova va acollir dijous 9 de gener, el ple ordinari en què es van aprovar els pressupostos, amb el vot en contra dels tres membres de Compromís per Ròtova.

El document aprovat pel PP manté el retall en Serveis Socials de la Mancomunitat, amb 9.800 €; igual que amb el Servei d'Arxius, que continua en 4.000 €. Des de Compromís asseguren que “no podem donar suport a estos pressupostos, que no són socials, ni participatius ni atenen a un pla d'ajust dissenyat pel mateix PP” i “d'obligat compliment”, tal com es diu al certificat de secretaria.

Des d'aquesta coalició que ocupa la bancada de l'oposició municipal han assenyalat, que hi ha dues objeccions del secretari. La primera on “no es contempla la totalitat del lloc de policia local adscrit en comissió de serveis i que inicialment disposa del mateix fins a març de 2014.

En segon lloc, el secretari interventor adverteix fins a en tres ocasions que “no es contemplen les adaptacions aprovades amb motiu del RDL 4/2012 i el pla de finançament aprovat pel Ministeri a este Ajuntament i d'obligat compliment de conformitat amb la normativa d'aplicació”.

En opinió dels ecovalencianistes, aquests pressupostos, no s'ajusten a un pla d'ajust dissenyat pel PP mateix (i amb el vot en contra de Compromís) per tal d'accedir al finançament per pagar factures per valor d'1.700.000 €.

Enguany, a més, s'haurà de recórrer a la venda de solars de titularitat municipal, amb què el partit que sustenta el govern municipal té previst ingressar 40.000 €.

Des de Compromís, a més, s'ha continuat apostant per introduir la participació i és per això que s'ha demanat prendre la iniciativa de destinar una partida a un pla d'ocupació, a banda d'altres aspectes més menuts que poden ajudar a millorar la situació precària per la què passen algunes famílies del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia