Política

Compromís, PSPV i UPyD denuncien la manca de sensibilitat democràtica de l'Ajuntament de Torrent

En la tramitació pressupostària s'han trobat irregularitats que podrien portar davant els tribunals l'anul·lació dels comptes per a 2014

Les tres formacions polítiques que configuren l'oposició a la majoria absoluta del PP a l'Ajuntament de la vila (Compromís i PSPV-PSOE parlamentàries i UPyD extraparlamentària a nivell local) han denunciat en conferència de premsa celebrada hui mateix, la manca de sensibilitat democràtica del partit que li fa de matalàs a l'alcaldessa Empar Folgado, pel que fa als procediments utilitzats per a l'aprovació dels pressupostos de 2014.

Tots tres han manifestat, el seu desacord i protesta davant la forma amb que el PP local ha decidit ningunetjar les més de 36 reclamacions i nombroses preguntes presentades i elevades, perquè sigueren tingudes en compte en les sessions plenàries que han tractat el pressupost de l'any en curs.

El silenci de l'administració local torrentina, s'ha fonamentat en un informe de la directora de l'Oficina Pressupostària, qüestió aquesta que han posat en tela de judici els partits denunciants, per considerar que hi ha suficient cos legal perquè les seus propostes i suggeriments hagueren pogut tenir-se en compte.

Un camí de denúncies

Així les coses, i en considerar que hi ha suficients trets com per elevar el cas davant instàncies polítiques i jurídiques pertinents, els tres representants de l'oposició han coincidit en adoptar les mesures legals necessàries perquè “es torne la veu al poble i la claredat participativa exigible a una administració del segle XXI”.

Així doncs, no es tanca cap porta per demanar la nul·litat de les sessions plenàries pertinents, com tampoc no es menysprea la personació davant el Síndic de Greuges o arribar a qualsevol denúncia pel procediment contenciós administratiu, si ve al cas.

La conferència de premsa de hui, suposa l'inici d'un camí que ha de saber denunciar la mancança democràtica que en opinió dels tres síndics, s'hi viu a l'ajuntament de la ciutat més gran de la comarca d el'Horta.

Primera imatge del tripartit local

Pere Rossell

Per primera vegada des que hi ha ajuntaments democràtics, s'ha escenificat a l'ajuntament de Torrent, la solitud del partit que actualment suporta la majoria absoluta del PP local. Per primera vegada en democràcia, s'ha escenificat el que s'ha convingut en anomenar un maridatge d'idees, de polítiques i d'espai comú de treball.

Així han qualificat els tres síndics portaveus presents a la conferència de premsa de denúncia de la mancança democràtica de l'ajuntament més gran dels pobles de l'Horta, una definició que hom entén com el primer retrat del tripartit local. Un tripartit que s'ha personificat en Vicent Beguer, Andrés Campos i Raül Claramonte, però que d'ací a les eleccions properes, ningú dels tres pot assegurar si es trobarà en la mateixa posició política que ara ocupa.

Els tres han dit que s'han unit “perquè es visualitze el procedir poc democràtic del PP de Torrent”, però al mateix temps, no han tancat cap porta per a futures accions conjuntes, si és que hi ha coincidència en les idees o en els interessos.

Hui s'ha vist el tripartit de Torrent i ha estat beneït per alguns dels militants de la UPyD —presents en l'acte— i pel referent local del Bloc Nacionalista Valencià, que ha manifestat trobar-se en la sala "per a dotorejar”.

Fos com fos, si aquesta suma d'interessos bascula en favor del que la ciutadania necessita, benvinguts siguen i que a partir de maig del 2015, les urnes repartisquen sort, que falta fa a l'electorat i a la ciutadania en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona