Política

El PP de Banyeres diu que «no hi ha cap partida oculta ni camuflada en el pressupost»

El partit que li fa de suport a l'alcalde surt al pas de la denúncia feta per Compromís i l'acusa de manca d'iniciatives

Davant la denúncia realitzada pel grup municipal de Compromís al voltant del «camuflatge» del sou de l'alcalde i tinents d'alcalde en l'Ajuntament de Banyeres de Mariola que podrien superar en créixens el salari mínim, retribucions que es trobarien exemptes de cotització, el portaveu de l'equip de Govern del PP ha matisat que «tots els regidors de l'Ajuntament de Banyeres perceben indemnitzacions per assistències a plens i comissions informatives i que no hi ha cap partida oculta ni camuflada en el pressupost».

El portaveu Ramón Albero ha especificat que «les indemnitzacions que es perceben es declaren en els terminis reglamentaris amb les corresponents retencions per IRPF i es troben exemptes de la cotització a la Seguretat Social segons la normativa vigent, ja que no hi ha cap càrrec públic alliberat en l'actual corporació, ni tan sols a temps parcial».

La suma total d'indemnitzacions que perceben tots els membres de l'actual corporació és de 90.000 € anuals, que són un 22,63% inferiors al total de retribucions que cobrava l'última corporació governada per socialistes i Bloc, «el que ha suposat un estalvi de 22.000 € des que està governant el grup popular en relació a l'anterior».

Albero carrega les tintes al criticar que «el grup Compromís, davant la seua falta d'iniciatives per millorar el pressupost municipal, el seu únic “treball” ha consistit a enviar un comunicat incoherent que ratlla en l'absurd quan parlen “d'ocultació” i de “trampes”, ja que des de juny del 2011, fa quasi tres anys, els regidors de Compromís estan cobrant les mateixes indemnitzacions que ells mateixos estan qüestionant, sense que en cap moment hagen manifestat que són incompatibles amb els sous que ells perceben per altres activitats que realitzen, si és el cas, com a empleats públics, ni tampoc hagen expressat intenció alguna de renunciar a cobrar-les».

Així mateix, indica que «qüestionen les Comissions de govern “a porta tancada” quan és el que establix la normativa vigent, i una vegada més se'ls ha de recordar que la sentència del TSJ del 26 de setembre del 2013 respecte del caràcter públic d'estes sessions és únicament quan en Comissió de govern es tracten assumptes delegats del ple, cas que no s'ha donat en el nostre municipi, i que quan es tracte d'un assumpte d'este tipus, se seguiran els tràmits i comunicacions oportunes».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia