Política

Milers de persones demanen a València la dimissió d'Alberto Fabra

Més d'una trentena d'entitats, sindicats i partits convoquen concentracions simultànies a les dues ciutats per mostrar la “targeta vermella” al president valencià

Sanitat, ensenyament, polítiques d'igualtat, avortament, drets socials, dependència, llengua, cultura o mitjans de comunicació són els eixos principals de la protesta

Milers de persones s'han concentrat aquest divendres a la Plaça de la Mare de Déu de València i han tret de manera simbòlica la targeta vermella al president de la Generalitat, Alberto Fabra, per demanar la seva dimissió i la convocatòria d'eleccions.

La convocatòria Roja a Fabra al centre de València, impulsada per una trentena d'entitats, sindicats i partits polítics de l'oposició, s'ha organitzat de manera simultània a Castelló de la Plana. Sanitat, ensenyament, polítiques d'igualtat, avortament, drets socials, dependència, llengua, cultura o mitjans de comunicació han estat els eixos principals de les protestes.

Els manifestants han sortit des de des de diversos punts de la ciutat en columnes que s'han unit a la plaça.

A València, s'ha organitzat un espectacle presentat per actors valencians i on s'han llegit missatges dels diferents convocants i d'organitzacions i el manifest Perquè hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot (vers del poeta Vicent Andrés Estellés). Després dels parlaments Al Tall ha ofert una petita actuació en acústic.

Al manifest s'ha remarcat la difícil situació que travessa el País Valencià a tots els nivells a causa del model econòmic, social, cultural i polític del partit en el govern de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, s'ha recordat el model d'especulació impulsat durant els anys de la bombolla immobiliària, l'infrafinançament, la pèrdua de les caixes d'estalvi, el tancament de Ràdio Televisió Valenciana o la “prohibició” al territori de les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio.

“A partir d'ara o s'imposa un canvi amb majúscules, una inflexió enèrgica o el nostre futur consistirà en un retrocés de conseqüències imprevisibles que ens retornaria a la llarga nit del franquisme”, ha remarcat el manifest.

Entre les entitats convocants hi ha Acció Cultural del País Valencià, Ca Revolta, Escola Valenciana, Societat Coral El Micalet, Valencians pel Canvi; els sindicats La Unió de Llauradors i Ramaders, CCOOPV, UGTPV, Intersindical Valenciana, la Plataforma en defensa de la llei de la dependència, Coordinadora Discapacitat i Dependència, ACDESA-PV, ACICOM, Plataforma per l'Ensenyament Públic, Salvem el Cabanyal, Federació de Dones Progressistes, Mildenou, Comité d'Empresa RTVV, PAH, Grup per a la recuperació de la memòria històrica, Comissió cívica per un hospital digne a Campanar, Coordinadora de Plataformas en Defensa de las Personas Desempleadas i els partits polítics Compromís, EUPV i PSPV-PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.