Política

Els candidats de Compromís reivindiquen una Europa més justa, sostenible i solidària

El debat de primàries al parlament europeu va omplir la sala Miguel Hernández de la Seu de la Universitat a Alacant

Bona sintonia entre els cinc aspirants que aposten per dur a Brussel·les la veu del País Valencià i la nova forma de fer política de la coalició

Alacant va ser escenari aquest dissabte del debat dels candidats a encapçalar la llista de les eleccions europees del pròxim 25 de maig al Parlament Europeu amb un gran èxit de convocatòria que va deixar petita la sala Miguel Hernández de la Seu Universitària.

Els cinc aspirants que opten a liderar la llista a les eleccions europees van mostrar una bona sintonia entre ells, tot destacant que “més que una competició es tracta d'una col·laboració en la qual tots aportem i aprenem”.

Durant el debat, en el que el públic es va mostrar molt participatiu i els candidats van destacar l'encert del model impulsat per la coalició per a triar el seu cap de llista “democràtic, participatiu i obert a la ciutadania”.

Tots cinc van coincidir en la necessitat que el País Valencià tinga una veu pròpia al parlament europeu amb la qual poder “defensar els interessos del nostre territori i posar a les persones per damunt de qualsevol altra prioritat, apostant per una vertadera justícia social, una major democràcia, un model sostenible de territori i un impuls a l'economia productiva”.

Isabel Martin va destacar la necessitat de “canviar la manera de pensar d'un Parlament que està dirigit per la Troika i que pensa més en els bancs que en les persones”,

Enric Bataller va apostar per “ressetejar la Unió Europea i impulsar polítiques, amb majúscules que milloren la vida dels ciutadans”.

Per la seua banda, Jordi Sebastià va afirmar que “cal recuperar la sobirania d'un Parlament Europeu que no pot posar l'economia especulativa per davant dels drets socials”.

Julià Àlvaro es va mostrar convençut que Compromís aportarà una forma fresca de fer política a Europa aportant “l'esperit que manté la coalició a les Corts amb diputades com Oltra o Mollà”.

Per últim, l'únic candidat de fora de les comarques de València i l'aspirant més jove de tots, l'alacantí Pedro Sánchez va defensar que “el País Valencià ha de tenir una veu pròpia al Parlament Europeu que ens diferencie dels partits de l'statu quo com el PP o el PSOE que voten conjuntament la immensa majoria de les iniciatives legislatives”, Sánchez es va mostrar convençut de la capacitat de la coalició de “trobar interessos comuns amb altres partits europeus per a impulsar la construcció de l'Europa dels pobles i les persones”.

L'acte, en el que també es van presentar els candidats a la llista europea, el va tancar la diputada il·licitana de la coalició eco-nacionalista. Mireia Mollà que va ironitzar per la seua expulsió aquesta setmana del ple de les Corts per fer una referència al cas Brugal i va amenaçar amb què “els cinc minuts que m'han furtat de la meua intervenció al ple, me'ls cobraré aquí amb vosaltres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia