Política

La Plataforma RENFE d'Alacant demana a Compromís ajuda per a soterrar les vies

El diputat Joan Baldoví s'ha reunit amb els veïns i anuncia una PNL per a accelerar la construcció de l'estació intermodal

Els afectats critiquen la deixadesa de les administracions i l'actitud del PP davant una situació que consideren “insostenible”

  • Baldoví atén les explicacions dels veïns. D.BETORET.
  • VÍDEO: El diputat Joan Baldoví amb representants de la Plataforma Renfe.

El diputat en el Congrés per Compromís, Joan Baldoví, s'ha reunit amb l'Associació de Veïns de la Florida i representants de la Plataforma RENFE per a conéixer les seues reivindicacions sobre el soterrament de les vies de l'estació de trens d'Alacant.

Baldoví ha lamentat que una infraestructura tan necessària per a la ciutat no s'haja executat encara, alhora que ha censurat “els pedaços que s'hi han posat i que l'únic que fan és empitjorar les condicions dels ciutadans que els pateixen”. El representant de la coalició, que ha estat acompanyat en la trobada pel portaveu local, Tomàs Mestre, el secretari, Ignasi Bellido, i el responsable de Medi Ambient, Lluís Falcó, ha anunciat que presentarà una proposició no de llei en el Congrés perquè el Ministeri, la Conselleria i l'Ajuntament treballen conjuntament per construir en el menor temps possible una estació intermodal que solucione els problemes que provoca l'actual situació.

De la seua banda, els veïns, molts molests per la situació, han criticat durament el PP per la falta d'inversions per a desenvolupar el soterrament i la resta d'infraestructura associades. Els afectats han destacat les iniciatives de Compromís que “malgrat no tindre representació a l'Ajuntament són els únics que han aconseguit que les Corts aproven una moció a favor de l'estació intermodal”, segons va explicar el vicepresident de l'associació de veïns de la Florida i portaveu de la Plataforma RENFE, José Antonio Hernández. Una moció que ara els veïns intenten que s'aprove en el consistori .

Sorpresa

Mentre es desenvolupava la trobada, Hernández va rebre una telefonada de la regidora d'Urbanisme d'Alacant, Marta García Romeu, per informar-lo que les obres del soterrament es reprendrien en quinze dies. “La regidora m'acaba de dir que han arribat els diners, no sé si d'Europa o d'on i que les obres es reprendran prompte”, explicava a Baldoví.

La notícia, però, va ser agafada amb certa prudència, ja que tan sols respon a una part de les reivindicacions i tant el representant de Compromís, com els mateixos veïns van conjurar-se per estar atents a qualsevol nou retard que es puga produir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia