Política

RUFINO GUIRADO

ALCALDE SORTINT DE VALL-LLOBREGA (ICV)

“Hem deixat l'endeutament a zero”

L'alcalde de Vall-llobrega cedeix el relleu al seu soci però vol repetir el 2015

Aquest mandat han refet el pla general i espera que ja sigui vigent enguany

Alcalde des del 2007, amb un parèntesi de cessió del càrrec a ERC, Rufino Guirado (ICV) renuncia al càrrec demà passat perquè el seu soci republicà, Vicenç Cebrià, ocupi l'alcaldia en el darrer any del mandat.

Com porta aquests darrers dies abans de cedir el càrrec?
Amb normalitat. No és un adéu; és el compromís que teníem tots tres regidors del meu grup i en Vicenç. A partir de dijous treballarem al seu servei pel mateix objectiu comú, que és el poble.
S'hi tornarà a presentar?
He deixat la decisió sobre la meva continuïtat en mans dels companys i han dit que si vull repetir tindré el seu suport. M'agradaria tornar-hi, perquè la política municipal enganxa molt i tinc encara més il·lusió que el 1999, perquè quan vaig començar em faltava experiència. Però encara falta prop d'un any.
Ha estat un mandat magre d'obres...
És evident que voldríem fer més coses, però ens hem d'adaptar a la realitat. Hem fet un envelat polivalent perquè ara no podíem construir un pavelló, i també hem adequat la biblioteca o hem fet algunes obres de millora al cementiri.
Com tenen el POUM?
Vam tornar a fer l'aprovació provisional i esperem el vistiplau d'Urbanisme aquest estiu per activar projectes importants.
I l'endeutament?
Ens vam haver d'acollir al pla d'ajustament, però a l'abril vam liquidar la darrera quota del préstec i ara l'hem deixat a zero, totalment sanejats i sense haver prescindit de cap servei bàsic.
L'oposició al circuit de motocròs que el govern de Palamós i Medi Ambient van autoritzar a tocar del terme continua?
Ho vam intentar a les bones i no hi va haver cap entesa. Creiem que no és el lloc idoni perquè hi ha cases a 200 metres i per això continuem demanant, ara amb un contenciós administratiu, que la llicència d'activitat no sigui vàlida.
I la relació amb l'oposició local de CiU?
Gens fluida. Però no vull entrar en polèmiques.
Què queda per fer?
L'eixamplament del carrer Estació, endarrerit pel Puosc, però que ha de servir de desembaràs per al trànsit. I altres coses, com ara que el bus pari al poble i no a la carretera, però sense subvencions pel mig. Ens cal créixer en població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia